Actualitzat 02/06/2015 15:07

Els germans Roca veuen el premi com un "reconeixement" a la gastronomia catalana

Celler de Can Roca
Foto: CELLER DE CAN ROCA

GIRONA, 2 Juny (EUROPA PRESS) -

   Els germans Roca han assegurat que la reeleció del Celler de Can Roca com a millor restaurant del món segons la revista 'Restaurant Magazine' és un "reconeixement a la gastronomia gironina, catalana i mediterrània", així com un premi per a Girona, Catalunya i l'ofici de cuiner.

   En declaracions a Europa Press aquest dimarts després de recuperar dilluns a la nit aquest premi, que van aconseguir per primera vegada el 2013 i en què van quedar segons l'any passat, el xef Joan Roca ha assegurat que tornen "molt feliços" i encantats d'assumir un altre cop la responsabilitat que representa tornar a ser el millor restaurant del món.

   "El premi representa tornar a ser ambaixadors del país i de la cultura, de la cuina catalana i gironina i dels productes de la terra", ha puntualitzat Joan Roca.

   Alhora, el xef ha reconegut que el premi ha estat possible "gràcies a les nostres arrels", i ha posat com a exemple la cultura catalana i els productes de proximitat del territori, des dels productes de pagès o la pesca.

   "Tornar a ser el millor restaurant del món ens dóna molta energia per seguir treballant i mostrant al món la cuina del nostre país", ha insistit el més gran dels tres germans Roca, que ha assegurat que aquest dimecres tornaran a la feina igual que ho feien abans de rebre el premi.

   Joan Roca ha explicat que aquest últim any "no han treballat per tornar a ser el número u", sinó perquè són inconformistes i tenen en marxa projectes que els donen força per seguir creant a la cuina, com 'La Masia', un centre de creativitat gastronòmica, investigació i formació.

CELEBRACIONS

   Els germans Roca, nouvinguts de Londres, viatgen cap al Celler de Can Roca, al barri de Taialà de Girona, on l'equip del restaurant els té preparat una rebuda i un àpat de celebració.

   Joan Roca ha assenyalat a Europa Press que "ara toca fer el premi amb la família i l'equip del Celler, que són els responsables de tornar a ser el millor restaurant del món".


   La xef catalana Carme Ruscalleda ha celebrat que els germans Jordi, Joan i Josep Roca hagin situat la cuina catalana "en el focus mundial", després que el seu restaurant, El Celler de Can Roca (Girona), hagi estat designat com el millor restaurant del món, una posició que va guanyar per primera vegada el 2013 i va perdre l'any passat a favor del restaurant Noma de Copenhaguen (Dinamarca).

   En la roda de premsa de presentació de l'exposició 'Nutrició, Impuls Vital', que acollirà El Museu Blau de Barcelona des d'aquest dimarts fins al 31 de maig del 2016, Ruscalleda ha aprofitat per "felicitar amb molta alegria i orgull" la victòria dels germans Roca, que contribueix a divulgar la cuina i els productes catalans.

   "El premi és una prova dels bons olis, formatges, embotits i llegums que tenim, un premi a la cuina de qualitat amb productes de primera", ha afegit la responsable del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar (Barcelona).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés