Actualitzat 22/10/2015 17:09

Els germans Roca roden a Turquia 'The Turkish Way'

Los hermanos Roca ruedan en Turquía 'The Turkish Way', la segunda parte de la pe
BBVA

MADRID, 22 maig (EUROPA PRESS) -

Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, i Josep Roca, sommelier i cap de sala del restaurant, han tornat de Turquia on han començat el rodatge de 'The Turkish Way', la segona part de la pel·lícula 'Cooking up a Tribute'.

En aquest país han dedicat gairebé dues setmanes a la preparació de la gira gastronòmica global amb BBVA que, a finals d'agost, els portarà a Turquia, després de passar per l'Argentina i els Estats Units, segons informa l'entitat, que ha produït el llargmetratge.

Així, en les pròximes setmanes, els germans Roca decidiran els ingredients locals que protagonitzaran els plats del menú turc que serviran a Istanbul, unes creacions en les quals ja treballen en el seu restaurant a Girona i en el seu propi Roca-Lab.

El documental, dirigit per Luis González i produït per BBVA Contenidos, narra el viatge dels tres germans Roca, propietaris del Celler de Can Roca per la cultura i la gastronomia turques. En concret, 'The Turkish Way' es dividirà en tres capítols, cada un d'ells protagonitzat per un dels germans.

En el primer, Joan Roca, xef del millor restaurant del món el 2013, viatja des d'Istanbul fins a Esmirna i Tire per aprendre sobre kebabs, verdures i espècies turques; a continuació, el seu germà Josep recorre Gallipoli i l'illa de Bozcaada per conèixer vins i raïm autòctons; i finalment, Jordi Roca, millor reboster del món el 2014, gaudirà de la Festa del Sucre després del ramadà i volarà fins a la rodalia de la frontera amb Síria per endinsar-se en el bressol de postres com el baklava.

"M'entusiasma el que estic aprenent, la personalitat del seu poble, les seves particularitats i tradicions antigues. M'enduc molta inspiració i molts productes amb els quals treballar. Aquí hi ha un potencial molt gran i la generositat és clau. Ens imposa molt respecte fer un homenatge a una cultura amb tants segles d'història, que reflecteix diverses civilitzacions i diversos climes. La humilitat en aquest acostament marcarà els nostres plats", afirma Joan Roca.

Precisament Joan Roca va passar el testimoni en aquest viatge d'acostament a Turquia al seu germà Josep, per a qui "rodar una pel·lícula sobre Turquia és una experiència única".

Durant la pel·lícula, segles d'història i influències religioses es fondran amb ingredients com l'albergínia, el be i el iogurt per compondre una cinta que resumirà l'aprenentatge dels germans Roca i la seva interpretació de la cuina turca.

Al costat de taverners i antropòlegs turcs, el sommelier del millor restaurant del món el 2013 va entendre sobre el terreny l'evolució dels vins turcs al llarg dels últims anys, en els que han millorat enormement en qualitat i distribució internacional.

GIRA BBVA-EL CELLER DE CAN ROCA 2015

Durant cinc setmanes, Joan, Josep i Jordi Roca, acompanyats per uns 40 cuiners i cambrers del seu equip procedents de Girona, serviran més de 2.500 clients i convidats de BBVA a Buenos Aires, Miami, Birmingham, Houston i Istanbul, elaborant un menú especial i diferent en cada país homenatjant la cultura i la gastronomia locals.

Els tres germans Roca han decidit dedicar el primer semestre de l'any a viatjar milers de quilòmetres per conèixer en primera persona els protagonistes de la cuina turca, l'estatunidenca i l'argentina, i adquirir coneixements nous que els permetin crear receptes úniques que reflecteixin la seva visió innovadora dels menjars dels tres països.

Amb aquesta segona edició, la gira sumarà un total de 100.000 plats servits en sis països i haurà recorregut 120.000 quilòmetres entre 2014 i 2015, cosa que equival a tres voltes al món. Aquest any a més donarà el salt des d'Amèrica a Europa i l'Àsia, gràcies a la inclusió de Turquia.

La gira s'ha convertit en el marc perfecte per a la producció de la pel·lícula documental 'Cooking up a Tribute', que es va estrenar en el festival de cinema Berlín i que actualment s'exhibeix en els principals festivals de cinema tot el món, segons indica BBVA.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés