Actualitzat 16/11/2018 17:36

Covestro inverteix 5,5 milions a ampliar la seva planta de la Zona Franca el 2018

Klaus Schäfer, Markus Steilemann i Andrea Firenze (Covestro)
Europa Press

Se suma a la inversió de 200 milions previstos per a la de Tarragona

BARCELONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

L'empresa de polímers Covestro ha invertit 5,5 milions d'euros per ampliar la seva planta de la Zona Franca de Barcelona i incorporar nous processos productius el 2018, que se sumen als tres milions que va desemborsar l'any passat, segons ha anunciat aquest divendres en una trobada amb periodistes el conseller delegat de Covestro, Markus Steilemann.

Aquesta inversió segueix a la prevista a les instal·lacions de Tarragona de 200 milions d'euros per construir la seva pròpia planta de clor i ampliar la línia de producció de MDI --producte previ per a la fabricació de poliuretà--.

Les obres per a la planta de clor, que s'utilitza per produir MDI, començaran durant el primer trimestre de l'any que ve i s'espera que acabin a finals del 2020, mentre que les destinades a ampliar la producció de MDI es preveu que finalitzin el 2022.

Les inversions a Barcelona i a Tarragona es preveu que augmentin la plantilla de Covestro a Espanya en 50 persones, que se sumaran a les 380 que actualment treballen en totes dues instal·lacions, i es concentraran en la primera --amb 40 persones--.

En la trobada d'aquest divendres també hi eren presents el director general de Covestro a Espanya, Andrea Firenze, i el director de Tecnologia de Covestro, Klaus Schäfer.

TARRAGONA

Per Steilemann, la nova planta de clor a Tarragona permet "reforçar" el posicionament de Covestro en el negoci del MDI, una de les seves línies estratègiques i pel qual s'espera que creixi al voltant d'un 5% anual a llarg termini, per la qual cosa està invertint en altres països com Alemanya, Bèlgica, la Xina i els Estats Units.

Aquesta previsió d'augmentar la demanda de MDI ha estat argüida per Steilemann com una de les raons per seguir apostant per la planta de Tarragona, després que a finals del 2015 la companyia va anunciar que tancaria la planta i a finals del 2017 refusés aquesta intenció i anunciés la inversió de 200 milions.

ZONA FRANCA

L'ampliació de la planta barcelonina està orientada a reforçar la posició d'aquest centre de producció incorporant nous processos basats en productes naturals o amb base aquosa, la qual cosa s'emmarca en l'aposta de l'empresa química per desenvolupar tecnologies sostenibles.

En concret, augmentarà en un 50% la producció de dos compostos a partir de l'últim trimestre d'aquest any: l'utilitzat per al lacat d'automòbils d'alta gamma --isocianats bloquejats alifàtics amb base dissolvent o aquosa-- i l'utilitzat per a revestiments en el sector tèxtil --isocianats de base aquosa--.

Així mateix, la companyia té previst instal·lar una tecnologia de destil·lació que permetrà desenvolupar nous productes amb base aquosa, la qual cosa incrementarà en un 20% la capacitat de la unitat de poliuretans de dispersió aquosa (PUD), línia de negoci inaugurada el 2016.

La inversió de 5,5 milions d'euros també es destinarà a posar en un marxa una nova línia de producció d'isocianats especials (SPI) a partir de gener del 2019, que suposarà fabricar entre tres i quatre nous tipus de productes especialitzats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés