Actualitzat 19/06/2018 12:59

Covestro començarà a construir la seva nova planta a Tarragona el primer semestre del 2019

Planta de Covestro
COVESTRO

Produirà clor amb una tecnologia que consumeix un 25% menys d'energia que el mètode tradicional

TARRAGONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

La multinacional alemanya Covestro començarà a construir la seva nova planta de producció de clor a Tarragona durant la primera meitat del 2019, que utilitzarà una tecnologia innovadora amb la qual es redueix el consum d'energia en un 25%.

Segons ha informat aquest dimarts l'empresa química en un comunicat, per a la producció de clor utilitzarà la tecnologia de càtode despolaritzat amb oxigen (ODC), i la de Tarragona serà la primera planta a escala industrial basada únicament en aquesta tecnologia punta.

Covestro va anunciar el desembre de l'any passat que mantindrà la producció de la seva planta de Tarragona més enllà del 2020 i que invertirà uns 200 milions d'euros amb l'objectiu d'incrementar la competitivitat de la planta, on fabrica MDI, un component important en la producció de l'escuma rígida del poliuretà, utilitzat per exemple per a l'aïllament d'edificis i cadenes de fred.

La multinacional alemanya va anunciar que augmentarà la capacitat de la factoria en 50.000 tones, fins a arribar a aproximadament 220.000 tones anuals.

25% MENYS DE CONSUM

La companyia ha explicat que, en línies generals, prop d'un terç dels costos de producció de clor es gasten en energia, amb el qual la tecnologia seleccionada per a la nova planta suposa una contribució econòmica important.

El clor és necessari per produir aproximadament dos terços de tots els polímers, però no ocorre naturalment en la seva forma pura, i només es troba en compostos químics com en la sal de roca, de la qual es pot obtenir clor mitjançant l'electròlisi, un procés que usa una quantitat significativa d'energia.

Sota aquest context, Covestro i Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers han desenvolupat una tecnologia innovadora que consumeix prop d'un 25% menys d'energia que l'electròlisi convencional mitjançant l'ús d'un càtode despolaritzat amb oxigen.

La tecnologia ODC està basada en el procés de membrana convencional en el qual el clor, la insulsa càustica i l'hidrogen es produeixen generalment a partir de sal de roca i aigua, i la diferència crucial radica que l'elèctrode generador d'hidrogen que s'utilitza normalment es reemplaça per un càtode despolaritzat amb oxigen.

Només es produeix clor i insulsa càustica i, com a resultat, tan sols es necessita un voltatge de prop de dos volts en lloc de tres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés