Actualitzat 22/10/2015 16:54

El Consell Regulador del Cava presenta a Madrid els seus caves prèmium

Salón cava premium de Madrid
EUROPA PRESS

MADRID, 9 juny (EUROPA PRESS) -

El Consell Regulador del Cava va reunir més de 750 professionals de la restauració, botigues especialitzades, sumilleres, bloggers i mitjans de comunicació al restaurant Pedro Larumbe amb motiu del Saló Cava Prèmium de Madrid, segons ha informat en un comunicat.

En concret, l'objectiu d'aquesta trobada és donar a conèixer i ampliar els coneixements sobre els caves reserva i gran reserva entre els prescriptors.

El Saló Cava Prèmium va ser inaugurat pel president del Consell Regulador del Cava, Pedro Bonet, el president de l'Institut del Cava, Jaume Gramona i el president de la PimeCava, Pere Guilera.

Bonet va destacar durant la inauguració la importància que té per al sector apostar pels caves prèmium, perquè "aporta molt valor afegit tant al sector pel prestigi de la marca cava en general com el viticultor i a les empreses que necessiten d'aquest valor afegit per seguir progressant".

"Sense aquest valor afegit no hi ha possibilitat de fer una inversió tecnològica, ni inversió de màrqueting per conquistar els mercats del món que són molt competitius per tant, el cava prèmium és vital per al futur del cava", ha indicat.

Alhora, el president del Consell Regulador del Cava va aprofitar per donar a conèixer les dades d'expedició dels caves 'premium' en el primer trimestre de l'any que passen les 4,25 milions d'ampolles, un 15,6% més que en el mateix període de l'exercici anterior.

"En el Consell Regulador estem molt contents i optimistes amb aquesta xifra, ja que representa un percentatge molt alt en comparació d'altres denominacions d'orígens", ha ressaltat, i alhora ha afegit que en reserves i grans reserves "difícilment s'arriben a aquests percentatges".

A continuació es va fer la taula rodona 'Les Harmonies del Cava', que va comptar amb la presència del sommelier Custodio Samarreta; el xef Pedro Larumbe; la directora de The Wine Studio, Elisa Errea; la directora de compres de cellers Santa Cecilia, Maite Santa Cecilia; el director dels Serveis Tècnics del Consell Regulador del Cava, Francisco González i la periodista Begoña Tormo, que va ser l'encarregada de moderar el debat.

El saló del cava prèmium va concloure amb un 'showroom' de 35 empreses elaboradores d'aquest producte que van mostrar les seves millors referències i que han estat harmonitzats pels plats que va preparar Pedro Larumbe per a l'ocasió.

Aquesta cita, que va fer la seva primera edició el mes de novembre passat a Barcelona, viatjarà el pròxim 29 de juny a Palma de Mallorca, mentre que el Consell Regulador del Cava té previst anar a Màlaga i Sant Sebastià durant l'últim trimestre de l'any.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés