Actualitzat 22/10/2015 16:49

El Centre de Reempresa de Cecot contribueix a salvar 413 empreses i 1.500 llocs de treball des del 2011

El pte.De la Generalitat Artur Mas, el pte.De Cecot Antoni Abad
EUROPA PRESS

Mas subratlla que "salvar empreses és salvar persones" i destaca que el 2014 es va registrar creació neta d'empreses

BARCELONA, 23 març (EUROPA PRESS) -

El Centre de Reempresa de Catalunya, impulsat per la patronal vallesana Cecot, ha contribuït, des de la seva creació a finals del 2011, a salvar 413 empreses que tenien previst cessar la seva activitat, amb una inversió induïda de més de 20,5 milions i el manteniment de prop de 1.500 llocs de treball.

Així ho reflecteixen els resultats de balanç dels més de tres anys de funcionament d'aquesta iniciativa, presentats aquest dilluns en un acte al Palau de la Generalitat, presidit pel president català, Artur Mas.

Mas ha destacat la vocació de permanència d'aquesta iniciativa, també una vegada passi la crisi: "No es va idear per sortir de la crisi, sinó per cuidar empreses i salvaguardar un patrimoni fonamental de qualsevol país, i sobretot, de Catalunya, perquè ja que ens falten coses, les que tenim i són bones, cal salvaguardar-les i fer-les progressar".

"Esteu en un programa que té tot el sentit del món, i no només en els moments difícils, sinó també en els més fàcils que, des de tots els punts de vista, espero que vinguin", ha afegit.

Mas ha destacat que "cuidar empreses és cuidar persones", ja que a cada empresa hi ha projectes personals i llocs de treball.

Ha destacat que a l'últim any s'ha registrat un canvi de tendència en la creació neta d'empreses a Catalunya, ja que hi ha hagut un 20% menys de "defuncions" i ha remarcat que a l'últim trimestre del 2014, el saldo net de creació d'empreses va ser de 4.036, un volum que ha subratllat no es registrava des del començament de la crisi.

El president de Cecot, Antoni Abad, ha subratllat que hi ha més persones que volen reprendre que venedors --des del començament del programa s'ha assessorat a 2.160 empreses que volien vendre el seu negoci i a 3.000 reemprendedores--, la qual cosa ha considerat un "bon símptoma de l'esperit emprenedor dels catalans i la seva capacitat d'assumir riscos".

Ha afirmat que l'objectiu és aconseguir tancar una operació de reempresa per dia natural, i s'ha mostrat convençut que el programa tindrà continuïtat "a mesura que el Govern el faci seu" i el publiciti com un servei a les pimes catalanes.

BALANÇ

A Catalunya, el Centre de Reempresa treballa en col·laboració amb la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Girona, la de Tarragona i més de 60 ajuntaments i entitats locals d'aquestes províncies; a nivell empresarial, té convenis d'adhesió amb les associacions empresarials de referència en els diferents territoris on s'obren punts de servei.

En concret, el 2011 es van realitzar 13 reempreses d'èxit, amb una inversió induïda d'1,15 milions d'euros; el 2012, 57 amb una inversió de 2,9 milions; el 2013, 101 amb una inversió de 3,8 milions; el 2014, 196 amb una inversió d'11 milions, i en el que portem de 2015 s'han aconseguit salvar 46 empreses.

Des del seu començament, el 89% del total de les reempreses d'èxit s'han fet amb tercers i la resta han estat adquirides pels treballadors, familiars i socis.

Per províncies, Barcelona concentra el nombre més gran de reempreses d'èxit, el 77% del total, seguida de Girona (10%), Tarragona (6,5%) i Lleida (6,5%), i pel que fa a sectors, el comerç suposa el 35% del total, els serveis el 31%, l'hostaleria el 28% i la indústria el 6%.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés