Publicat 13/12/2018 16:59:25CET

La Cambra de Barcelona reivindica el lideratge català com a "primer territori industrial" de l'Estat

Europa Press

BARCELONA, 13 Des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha reivindicat aquest dijous el lideratge català com a "primer territori industrial" de l'Estat i ha exposat que ha passat de concentrar el 22,4% de la indústria espanyola el 2013 al 23,4% l'any passat.

En la tradicional trobada amb els periodistes per Nadal, Valls ha defensat que aquesta xifra s'ha de consolidar, per la qual cosa ha demanat a les administracions públiques el "màxim esforç" per reafirmar la competitivitat del sector industrial.

Per a això, ha assenyalat que s'han de reduir els costos energètics que paga la indústria, adaptar l'oferta formativa a les necessitats empresarials, garantir un nivell suficient en infraestructures de transport, sobretot a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i impulsar diversos projectes d'innovació.

Valls ha fet un esment especial al paper dels sindicats CCOO i UGT de Catalunya durant la crisi i ha enaltit que els acords que han fet possibles han permès la reindustrialitzaició de l'economia i aconseguir els nivells de competitivitat actuals.

ELECCIONS

Sobre les eleccions a les cambres de comerç catalanes, previstes per al maig vinent, Valls ha asseverat que se seguiran les instruccions de la Generalitat, que ha remarcat com a entitat que tutela d'aquest procés.

Després del conflicte que s'ha generat amb la presentació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'un recurs contenciós administratiu que al·lega que no s'està respectant la legislació en permetre la votació electrònica, Valls ha rebutjat posicionar-se sobre aquest mecanisme de vot.

Valls, que no es tornarà a presentar per liderar la Cambra de Barcelona, ha desitjat que el nou president "sigui el millor per a l'economia del país, que tingui un projecte de futur i per a aquesta casa".

FIRA DE BARCELONA

Valls ha assegurat que hi haurà una "solució" per Fira de Barcelona, que celebra aquest divendres el Consell General en el qual es preveu que es nomeni el substitut de José Luís Bonet, l'actual president.

"Espero i confio que la solució empresarial que proposi la Cambra de Barcelona sigui acceptada per les altres institucions", ha remarcat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.