El BEI finança amb 100 milions Cellnex per a noves infraestructures de telecomunicacions

Seu de Cellnex
EUROPA PRESS
Actualitzat 7/12/2017 13:54:35 CET

BARCELONA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha atorgat un préstec de 100 milions d'euros a Cellnex Telecom destinat a realitzar inversions per millorar i incrementar la capacitat de les infraestructures de telecomunicacions mòbils de banda ampla a Espanya i Itàlia.

Segons han informat aquest dijous en un comunicat conjunt, el préstec del BEI contribuirà a la construcció de noves torres de telecomunicacions i de connexions a les xarxes dels operadors mòbils per mitjà de fibra òptica i de ràdio enllaços.

L'acord compta amb el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (Efsi, per les seves sigles en anglès), el pilar central del Pla d'Inversions per a Europa, conegut com a 'Pla Juncker'.

Cellnex preveu desplegar nous emplaçaments per a telecomunicacions en entorns rurals i urbans, així com nodes dels anomenats sistemes distribuïts d'antena, que es localitzarien en punts d'alta concentració de demanda de comunicacions mòbils de banda ampla.

Aquestes noves infraestructures permetran els operadors millorar la cobertura i la capacitat de les seves xarxes, i el finançament del BEI també contribuirà a adaptar emplaçaments existents per ampliar la seva capacitat i permetre que siguin compartits per diversos operadors, la qual cosa evitarà la duplicitat de les torres de telefonia.

Les inversions finançades pel BEI seran a més "crucials" per preparar les xarxes de mòbils per a l'arribada del 5G, ja que aquesta tecnologia requereix molts més emplaçaments que el 4G, encara que de menor grandària.

La garantia del 'Pla Juncker' permet al BEI facilitar fons per donar suport a inversions que, per la seva estructura o naturalesa, tenen un perfil de risc més elevat i contribueixen a augmentar el creixement econòmic i l'ocupació.

MODERNITZACIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES

El vicepresident del BEI, Román Escolano, ha afirmat que fomentar les inversions en innovació és una de les prioritats de l'entitat, i ha afegit que aquest acord amb Cellnex contribueix a "assegurar la modernització" de les infraestructures de telecomunicacions a Espanya i Itàlia.

El vicepresident de la Comissió Europea responsable de Foment de l'Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, Jyrki Katainen, ha assegurat que aquest projecte transfronterer amb Cellnex en el marc del Pla d'Inversions "tindrà un efecte tangible en la vida professional i personal de moltes persones a Espanya i Itàlia".

El director financer de Cellnex Telecom, José Manuel Aisa, ha assenyalat que el préstec del BEI combina tres peces clau: finançament a llarg termini amb un cost molt competitiu, seguir acompanyant els clients de la companyia en la densificación de les seves xarxes, i incorporar al BEI com un nou soci a llarg termini per seguir potenciant la millora de les xarxes de telecomunicacions a Europa.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.