Actualitzat 22/10/2015 16:15

Barcelona Degusta preveu rebre entre 25.000 i 30.000 visitants

Reunirà 10 estrelles Michelin en 90 activitats i preveu tenir periodicitat anual

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

La cinquena edició del festival gastronòmic Barcelona Degusta, que es farà del 24 al 27 de setembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, preveu atreure entre 25.000 i 30.000 visitants entre famílies --amb activitats infantils específiques--, comerciants, productors, gastrònoms, sibarites i tota mena d'amants de l'alimentació, ha informat aquest dilluns l'organització en roda de premsa.

L'esdeveniment, que no se celebrava des del 2011 i que aquest any incorpora el saló de pastisseria creativa Bcn&Cake, tindrà 200 expositors i més de 90 activitats i tallers que inclouran 10 estrelles Michelin, i preveu celebrar-se anualment a partir d'aquesta edició --abans havia estat bianual--.

Així, es donaran cita cuiners de primer nivell comJoan Roca (Celler de Can Roca), Carme Ruscalleda (Sant Pau), Fermí Puig i Nandu Jubany (Can Jubany), Carles Gaig (Restaurant Gaig), Carles Abellán (Bravo) i Ada Parellada (Semproniana), i mestres pastissers com Christian Escribà (Pastisseria Escribà) i David Pallàs; summerliers como David Escofet (Tastavins),i experts en pa com Daniel Jordà (Panes Creativos).

Coincidint amb La Mercè, Barcelona Degusta proposa als seus visitants classes magistrals, degustacions, tastos, demostracions culinàries d'altres cultures --com un taller d'Okonomiyaki (la varietat de truita japonesa més coneguda) i tacs mexicans-- contes, cinema i concerts a l'aire lliure.

FESTA POPULAR AMB VISIÓ INTERNACIONAL

El director general d'Alimentaria Exhibitions, Antoni Valls, ha definit el saló com "la gran festa popular de la gastronomia i l'alimentació", però amb vocació internacional per reforçar Barcelona com a capital gastronòmica amb productes de qualitat i primeres figures de prestigi mundial.

Ha destacat la voluntat de "transmetre la cultura gastronòmica i potenciar el consum de productes de qualitat", així com aglutinar en un mateix espai la millor oferta alimentària i el més innovadora possible i, a més de descobrir nous productes, els visitants podran adquirir-los.

El cuiner i un dels padrins del saló Carles Gaig ha assenyalat que també persegueixen "que la gent no pensi que la cuina elaborada i més complicada no és assequible".

El saló tindrà àrees monogràfiques dedicades als vins, els formatges, el pa, els dolços i les cerveses, i fruit de l'acord amb els organitzadors del Barcelona Beer Festival, tindrà el seu propi Degusta Beer Festival, una gran barra de cerveses artesanals de tot el món en la qual primaran les varietats autòctones.

També hi haurà una àrea d'alimentació urbana ambulant amb vehicles ('food trucks') d'estètica 'vintage', tot tipus d'articles de cuina en el Basar, productes de proximitat a l'Hort, i el Racó Solidari, que agruparà ONG amb activitats relacionades amb l'alimentació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés