Actualitzat 22/10/2015 17:18

Alumnes de la UPC aporten idees de mobilitat urbana a Volkswagen i Seat

El nuevo Volkswagen Sharan
EUROPA PRESS

TERRASSA (BARCELONA), 17 juny (EUROPA PRESS) -

Una trentena d'alumnes de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (ETT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha ideat noves solucions per a reinventar la mobilitat urbana per a Volkswagen Group i Seat.

Durant un semestre aquest grup d'estudiants de cinc especialitats d'enginyeria --Disseny i Desenvolupament del Producte, Sistemes Audiovisuals, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Electricitat i Enginyeria d'Electrònica i Automàtica-- que s'imparteix en l'ETT, han invertit el seu temps extracurricular per incorporar-se a un grup de treball del qual han sorgit cinc projectes, segons ha informat Seat aquest dimecres en un comunicat.

Es tracten de 'Get in contact', sistema de comunicació entre usuaris de vehicles semblant al WhatsApp; 'Cascade Networking', el vehicle detecta i emet informació sobre obstacles i perills, entre d'altres; 'Pàrquing map', a partir de la interpretació de dades GPS es detecten zones d'aparcament i en cas de no ser gratuïtes s'ofereix la possibilitat de pagar via mòbil; VW Points, sistema per avaluar la qualitat de la conducció, i 'Modular car', un mecanisme que adapta el vehicle a les necessitats de l'usuari.

Les propostes realitzades s'han fet a partir de les especificacions que van donar els enginyers del Grup Volkswagen i Seat que es tractava de buscar idees al voltant del comportament cooperatiu dels vehicles, els conceptes d'interacció entre vehicles, els efectes de la relació persona-màquina a l'espai de conducció i de la connexió del vehicle amb l'entorn urbà, entre d'altres.

PROJECTE MULTIDISCIPLINARI

Aquest innovador projecte docent i de recerca de noves idees anomenat Creative Lab, basat a la feina de col·laboració i multidisciplinària, ha comptat amb 83 alumnes inscrits, dels quals l'ETT va seleccionar a 30 per poder formar sis grups, tutelats per deu professors de l'ETT, a més ha comptat amb l'assessorament de quatre enginyers d'R+d del Grup Volkswagen i Seat.

El responsable de projectes d'electromovilitat de Seat, Santi Castellà, ha qualificat l'experiència "de molt positiva, els resultats obtinguts han superat les expectatives" i ha assegurat que estan preparant la segona edició el pròxim curs.

Per la seva banda, la sotsdirectora de l'ETT i coordinadora de Creative Lab, Laura Codina, ha explicat que el tutor "ha estat un més de l'equip de treball i la seva tasca ha consistit a dinamitzar i acompanyar els estudiants en el seu procés d'aprenentatge".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés