BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -
El Govern ha aprovat aquest dimarts el Projecte de Llei sobre organitzacions interprofessionals agroalimentàries de Catalunya (OIA) que "regula i reforça el paper d'aquestes entitats, integrades per professionals i empreses" que es dediquen a la producció, la transformació, la comercialització i la distribució agroalimentàries, segons ha informat en un comunicat aquest dimarts.
El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha subratllat en roda de premsa que la normativa neix per omplir el buit legal existent i amb la vocació de resoldre l'organització del sector i atendre'n les demandes després d'haver aconseguit "un consens ampli".
La llei permetrà a particulars i empreses del sector agroalimentari agrupar-se i constituir-se a OIA amb l'objectiu de treballar de manera cohesionada en els objectius de modernització, desenvolupament, competitivitat i internacionalització.
La nova llei regula el reconeixement, les finalitats, els acords i les extensions de normes de les organitzacions, i atorga a les OIA catalanes plena autonomia i competència per prendre acords.
Segons el Govern, disposar d'organitzacions interprofessionals agroalimentàries a Catalunya amb una normativa pròpia permetrà al sector adoptar mesures que consolidin el model català.