Un 59% dels catalans voldria avançar la seva edat de jubilació, segons BBVA

Publicat 14/11/2017 18:40:47CET

BARCELONA, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

Un 59% dels catalans en edat de treballar voldria jubilar-se abans de l'edat que li correspon, la mitjana se situa en els 60 anys d'edat, segons es desprèn de la V Enquesta sobre jubilació i els hàbits d'estalvi elaborada per l'Institut BBVA de Pensions.

No obstant això, quan han estat preguntats per quan creuen que es jubilaran, els enquestats afirmen que, de mitjana, l'edat efectiva a la qual podran retirar-se és als 67 anys d'edat i expressen la seva preocupació sobre el futur de les pensions públiques.

En aquest sentit, el 81% dels catalans creuen aconsellable estalviar per a la jubilació, però únicament un 25% ha començat a fer-ho. Sobre per què no estalvien, una part àmplia assenyala que no té capacitat per estalviar (un 46%), mentre que un 40% assenyala que encara queda molt per a la jubilació, i només un 12% confia en la pensió pública.

A més, les persones que estalvien per a la jubilació ho fan principalment en plans de pensions (un 61%), davant d'un 60% que estalvia en dipòsits; un 36% en plans de pensions d'empresa, un 11% en fons d'inversió i un 8% en inversió immobiliària.

I és que la majoria té poca informació sobre la jubilació, ja que set de cada 10 enquestats reconeixen estar poc o gens informats sobre la seva jubilació, si bé reconeixen que els agradaria estar més informats sobre l'import de la seva pensió, l'edat a la qual podran jubilar-se i, en menor mesura, sobre les diferents formes d'estalviar per a la jubilació.

Finalment, un 62% dels enquestats desconeix quina part del seu salari va a la Seguretat Social, encara que el 90% sàpigues quants anys ha cotitzat. Tampoc existeix molt coneixement sobre quina és la pensió pública mitjana de jubilació, ja que la mitjana de totes les respostes se situa en 773 euros, gairebé 300 euros per sota de la xifra real.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.