GIRONA, 25 Maig (EUROPA PRESS) -
Un total de 50 empreses càrnies espanyoles assisteixen aquest dilluns a un seminari a S'Agaró (Girona) per informar-se dels passos a seguir per vendre a la Xina, ha informat la Federació Catalana d'Indústries de la Carn (Fecic).
L'esdeveniment, organitzat per la Fecic en col·laboració amb l'Oficina d'Exportació de Carn d'Espanya (Oece), té la participació de la China Inspection and Quarentine Association (Ciqa) i tècnics dels departaments d'inspecció (Ciq) de les regions de Jilin, Xangai i Canton.
Algunes de les 50 empreses inscrites ja estan autoritzades per exportar a la Xina i d'altres hi estan interessades, i durant la jornada rebran informació d'aspectes legislatius, tècnics i sanitaris que s'han de tenir en compte per a les auditories d'homologació de les seves instal·lacions, com també dels sistemes d'inspecció fronterera a la Xina per a les importacions des d'Espanya.
Els tècnics xinesos explicaran també els controls de seguretat alimentària per a noves plantes i productes, i de les incidències identificades fins ara en les exportacions d'Espanya.
La Xina és el primer mercat d'exportació de carn de porcí fora de la UE, i el 2014 les vendes a aquest país van créixer un 25% respecte a l'any anterior, amb exportació de carn i productes carnis de 200.000 tones.