Actualizado 20/11/2015 20:24

Uns 340.000 espectadors i 1.450 pel·lícules projectades durant els darrers 15 anys al Cinema Truffaut

Des de l'any 2000 s'han estrenat 506 pel·lícules, totes elles en versió original o subtitulades

ACN

Girona.-L'actual etapa del Cinema Truffaut de Girona va engegar motors fa quinze anys, un 17 de novembre amb la preestrena de la pel·lícula d'Arturo Ripsten, 'Así es la vida'. Ho va fer de la mà del col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, per encàrrec de l'Ajuntament de Girona, i durant tots aquests anys s'han encarregat de la gestió de les instal·lacions. Durant aquest temps, s'han estrenat 506 pel·lícules i projectat un total de 1.450 films, entre programació regular i els cicles o projeccions especials. Pel número 7 del carrer del Portal Nou han passat un total de 340.000 persones. Totes les pel·lícules que s'han projectat durant aquesta època han estat en versió original o versió original subtitulada.

Aquest divendres, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el membre de l'equip tècnic del Cinema Truffaut, Carles Ribas, i el president del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, Guillem Terribas, han fet balanç dels 15 anys d'història d'un dels cinemes més emblemàtics de les comarques gironines. Durant aquest temps, pel Truffaut han passat 340.000 espectadors, un 75% d'ells corresponents a la programació regular i un 25% als cicles i projeccions especials. Totes les pel·lícules que s'han emès, amb excepció de la programació infantil, han estat en versió original o versió original subtitulada. El Truffaut és l'única sala amb programació regular en Versió Original Subtitulada (VOS) que hi ha a Catalunya, fora de Barcelona i la seva àrea metropolitana. El juny del 2012, els cinemes van completar el seu procés de digitalització amb la instal·lació d'un projector NEC d'última generació que es va poder adquirir gràcies a la subvenció especial del Programa MEDIA de la Unió Europea, que va cobrir un 40% del cost, i una subvenció extraordinària de l'Ajuntament de Girona que va aportar el 60% restant. Arran d'aquesta modernització, s'ha registrar un augment d'un 11% del nombre d'espectadors. Una de les novetats que s'han donat a conèixer aquest divendres és que l'any vinent es canviaran totes les butaques del cinema. D'altra banda, la roda de premsa també a servit per presentar la nova temporada del cinema que arrencarà amb dues noves seccions 'El Clàssic del Mes' dedicat a recuperar els títols indispensables de la història del cinema i 'Le Petit Truffaut' que tractarà el món de l'animació i està pensat per als més petits. Al llarg d'aquests anys, les sales han estat guardonades l'any 2001 amb el Premi Sant Jordi de Cinematografia i és la seu oficial de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya a Girona des del gener del 2001. També fa més de tretze anys que és membre de la principal xarxa europea de sales independents, Europa Cinemas, i des del mes d'abril del 2015 és membre fundador de la xarxa espanyola de cinemes independents, CineArte. Fins ara, el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona s'ha encarregat de la gestió de les instal·lacions que es mantenen gràcies a les subvencions públiques que cobreixen un 35% del pressupost anual. La resta prové dels recursos propis sobretot derivats de l'explotació o lloguer de la sala i de la venda d'entrades. La principal aportació pública que rep el cinema prové de l'Ajuntament de Girona que els darrers anys s'ha situat al voltant dels 31.000 euros. També rep una partida de 12.500 euros cada any d'Europa Cinemas.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés