Actualizado 31/05/2015 20:31

Uns 10.000 visitants i 50.000 degustacions servides en la 3a edició de la fira 'Tocs de vi de l'Empordà' a Girona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'organització es mostra "satisfeta" perquè la fira "s'ha consolidat" en només tres anys

Girona (ACN).-

Uns 10.000 assistents i 50.000 degustacions servides. Aquestes són les xifres de la 3a edició de la fira 'Tocs de vi de l'Empordà' que s'ha fet durant aquest cap de setmana a la Plaça Independència de Girona. Des de l'organització han subratllat que estan "satisfets" perquè la fira ha aconseguit consolidar-se en només tres anys. El 45% dels assistents són veïns de Girona mentre que el 30% prové d'arreu de les comarques gironines, un 10% de la demarcació de Barcelona i un 15% són estrangers que han parat a la ciutat de vacances. La fira també ha assolit unes bones xifres de fidelització, segons l'enquesta realitzada, el 40% dels assistents ja havia acudit a la mostra en anteriors edicions.Els visitants han pogut gaudir d'un gran assortiment de vins de la DO Empordà amb tapes elaborades pels restaurants i bars d'aquesta cèntrica plaça gironina. Enguany, com a novetat, també s'han programat tastos guiats gratuïts de vins nous empordanesos a càrrec de la sommelier Laura Masramon. Les sessions, tal com ha explicat el cap de la comissió de promoció de la DO Empordà, Xavier Albertí, han despertat "un gran interès" i s'han esgotat totes les places disponibles.

Durant aquest cap de setmana, els visitants han pogut degustar blancs, rosats, negres i dolços de les terres empordaneses i, fins i tot, s'han presentat vins de la nova anyada. La fira està organitzada per la DO Empordà, l'Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència de Girona, l'Ajuntament de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural, amb el suport del Departament d'Agricultura.

En total, la mostra ha rebut 10.000 visitants i s'han servit unes 50.000 degustacions, unes xifres molt similars a les de l'any passat. "És una manera agradable i lúdica de conèixer un patrimoni del territori", ha destacat Albertí. En principi, de cara a pròximes edicions tenen previst implementar novetats per engrescar els visitants i no descarten traslladar aquest format de fira gastronòmica a altres poblacions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés