Publicado 29/05/2015 08:21

Tornarà a ser el Celler de Can Roca el millor restaurant del món?

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Londres acull dilluns la gala de la revista 'Restaurant' que escull els 50 millors restaurants del planeta

Girona (ACN).-

El Celler de Can Roca té dilluns una nova oportunitat de convertir-se en el millor restaurant del món, un reconeixement que va obtenir per primera vegada el 2013. Actualment, el restaurant gironí ocupa la segona posició a la llista que anualment publica la revista 'Restaurant', per darrera del Noma de Dinamarca. El restaurant que lideren els germans Roca fa deu anys que és a la llista i ja va ser segon el 2011 i el 2012. El resultats de les votacions es porten amb secretisme i no es desvetllarà el guanyador fins al moment de la gala. Aprofitant l'esdeveniment, el Patronat de Turisme organitza un esdeveniment dilluns al matí on els germans Roca presentaran 'Ultimate', el seu darrer projecte.Londres es converteix dilluns en cita obligada per als millors cuiners del món. La revista 'Magazine' celebra una nova edició de la gala dels 50 millors restaurants del món i els germans Roca viatgen a la capital britànica amb l'anhel de tornar a recuperar la primera posició que van perdre l'any passat davant del restaurant danès Noma.

El Celler de Can Roca fa ja una dècada que va entrar per primera vegada en aquesta llista i és el segon establiment gironí -després de El Bulli de Ferran Adrià- que va aconseguir coronar el rànquing. Els germans Roca van aconseguir la primera posició el 2013, superant precisament el Noma de René Redzepi. En canvi, l'any passat els papers es van invertir i l'establiment de Copenhaguen va passar per davant del Celler de Can Roca, que va quedar en segona posició.

La gala va incorporar l'any passat un nou guardó: millor xef pastisser de l'any. El primer en endur-se aquest reconeixement va ser el responsable de la part dolça del Celler, Jordi Roca.

Secretisme entorn al guanyador

La llista dels 50 millors restaurants del món que elabora anualment la revista 'Restaurant' es configura a través dels vots de 900 experts del món de la gastronomia que voten set restaurants. No hi ha cap criteri establert per determinar per quin restaurant votar, i cada jutge escull segons la seva experiència personal.

Els organitzadors de la cita s'han marcat com a prioritat que no hi hagi filtracions i es preveu que el guanyador no es conegui fins la nit de dilluns, quan el Guildhall de Londres s'ompli per acollir les primeres espases de la cuina mundial.

Aprofitant la projecció

El Celler de Can Roca ha aprofitat al màxim la projecció d'haver ocupat el primer lloc de la llista i ha mantingut la filosofia ara que n'ocupa la segona posició. Durant els mesos que van coronar el rànquing, els germans Roca van treballar de valent: més de 348.000 km per fer 150 conferències (equival a nou voltes al món), 121.800 peticions de taula rebudes i 22.680 clients atesos, un 40% catalans.

A més, l'any passat van tancar el restaurant durant tot el mes d'agost per anar de gira als EUA, Mèxic, Colòmbia i Perú en una experiència sense precedent per tal de mostrar tècniques i compartir coneixements amb els cuiners i productors locals. Aquest 2015 el Celler repeteix experiència i durant cinc setmanes els germans Roca i 40 membres del seu equip visitaran Argentina, EUA i Turquia.

Presentació dels darrers projectes

Aprofitant que els germans Roca seran dilluns a Londres, el Patronat de Turisme de Girona organitza per quart any consecutiu un esmorzar per a periodistes especialitzats on aprofita per difondre la gastronomia de les comarques de Girona i també la destinació. En el marc d'aquesta acció -batejada amb el nom 'Esmorzar amb estrelles'- sempre es presenta també algun projecte relacionat amb el món de la cuina.

Enguany, els germans Roca pronunciaran una conferència titulada 'Ultimate', centrada en els darrers projectes iniciats des del restaurant. Entre ells, destaca 'la Masia', un viver de creativitat gastronòmica, investigació i formació que han posat en marxa en un edifici situat davant del restaurant.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés