Publicado 20/02/2015 21:24

Terrassa plasma en el Llibre Blanc de la Cultura els objectius i propostes per treure el màxim profit al potencial de la ciutat

Crear una nova fàbrica de creació, elaborar un nou sistema de governança i posar en valor el patrimoni arquitectònic són algunes de les propostes

Terrassa (ACN).-

L'Ajuntament de Terrassa ha presentat aquest vespre el Llibre Blanc de la Cultura, una publicació que recull els principals reptes, objectius i propostes en aquest àmbit per als propers anys. L'objectiu principal és treure el màxim profit al potencial cultural que ja té la ciutat, convertint-se en referència dins del panorama català. El llibre és el resultat d'un procés que va començar el 2009 amb la constitució del Consell Municipal de la Cultura i les Arts i que va anar seguit d'un procés de participació. El document consta de 35 objectius i 100 accions a desenvolupar a càrrec de la comunitat cultural de Terrassa. El llibre s'ha presentat en el marc de la Nit de la Cultura.El llibre és el resultat d'un procés de reflexió sobre quin era l'estat de la cultura a la ciutat. Per això es va fer una diagnosi sobre la realitat cultural de la ciutat i a partir d'aquest document es va obrir un procés de participació per concretar les actuacions necessàries per assolir els objectius marcats. Durant aquest procés es van celebrar cinc conferències per conèixer experiències d'èxit, una desena de sessions de treball per definir les actuacions a realitzar i el Congrés de la Cultura, que l'any passat va servir per identificar la comunitat cultural més enllà de la societat organitzada.

El resultat de tot això és el Llibre Blanc de la Cultura de Terrassa dividit en cinc eixos: Capitalitat i projecció, Connectivitat, Cohesió social, Governança i Creativitat i Innovació. El primer eix proposa per exemple impulsar la marca Terrassa més enllà de la ciutat, posar en valor el patrimoni arquitectònic amb elements singulars com la Seu d'Ègara, el modernisme o el patrimoni industrial i tèxtil.

Pel que fa al segon eix, algunes propostes són programar esdeveniments culturals basats en la participació massiva de la gent per tal de connectar persones, grups i entitats; crear una plataforma digital que esdevingui punt de confluència de la comunitat cultural local o establir noves vies i formats de participació actualitzades als temps actuals. Sobre governança, el llibre estableix l'elaboració d'un mapa de recursos per saber qui fa què a la ciutat i impulsar un nou model de governança que, entre d'altres, inclogui la creació d'una fundació orientada a la gestió dels principals equipaments i programes de la ciutat.

En l'últim eix, el de la creativitat i la innovació, es proposa vincular la ciutat amb el programa 'Europa Creativa', com a via d'innovació i obtenció de finançament i crear una fàbrica de creació, entre moltes altres propostes.

El document ha estat presentat en la Nit de la Cultura, una de les accions incloses al llibre i que es preveu que es preveu que se celebri anualment coma espai de trobada de la comunitat cultural de la ciutat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés