Actualizado 13/07/2015 17:13

Sitges reuneix en una exposició insòlita tot el llegat personal i artístic d'Enric Morera

La mostra, que inclou peces de diversos fons museístics, vol reivindicar el compositor com a "exemple per excel·lència del Modernisme musical"

Sitges (ACN).-

Can Rocamora de Sitges acull l'exposició 'Enric Morera i el seu món', on es sintetitza de forma insòlita tot el llegat personal i artístic del compositor. La mostra estarà oberta des d'avui fins l'1 de novembre i reuneix per primera vegada peces que formen part de les exposicions de diverses institucions i fons particulars. A través d'un recorregut cronològic, els visitants poden descobrir els inicis de Morera però també el punt més àlgid de la seva carrera, quan és nomenat professor i sots-director de l'Escola Municipal de Música de Barcelona. Pol Cruells, un dels dos comissaris de l'exposició, remarca que l'objectiu és reivindicar Morera com a "exemple per excel·lència del Modernisme musical".Cruells lamenta que el Modernisme "és més fàcil d'identificar" quan es tracta d'arts gràfiques i assegura que en l'àmbit musical està poc reconegut, de manera que defensa l'exposició d'Enric Morera com una ocasió per revocar aquesta situació. Aquest també ha estat un motiu pel qual els comissaris han triat Sitges, ja que consideren que el municipi ha focalitzat el llegat del Modernisme en la plàstica i l'arquitectura. Així, i dins la commemoració dels 150 anys del naixement de l'artista, volen aprofitar també l'ocasió per recordar la relació que Morera va tenir amb Sitges -on es va casar i hi va viure durant una temporada- i amb Santiago Rusinyol.

El recorregut cronològic al llarg de la vida d'Enric Morera reuneix de forma "especialment rellevant", les obres dipositades a la Biblioteca de Catalunya, al Museu de la Música, al Museu Nacional d'Art, al Museu d'Arts Escèniques i en diversos fons particulars. "Es tracta de peces úniques", destaca Pol Cruells, entre les quals hi ha pintures i retrats del compositor, llibrets de les seves obres, partitures manuscrites i trofeus, així com un gruix d'objectes personals, com correspondència, un tinter i les seves ulleres.

Tot i que la mostra no inclou cap espai dedicat a la reproducció de les obres de Morera, la direcció de Museus de Sitges sí que preveu diversos esdeveniments musicals en què s'interpretaran peces del compositor durant els mesos en què l'exposició estigui oberta. Un cop la mostra tanqui portes, a partir del novembre, una part dels objectes de la col·lecció conformaran l'exposició 'Enric Morera Musical-Modernisme', que recorrerà diferents biblioteques públiques durant gairebé un any.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés