Actualizado 13/02/2015 12:22

Simona Levi anima als alumnes del Màster de FiraTàrrega a contribuir del canvi posterior al 15M

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'actriu i activista política i social càrrega contra el gremi d'actors i els demana que no pensin tant en defensar els seus propis béns sinó els béns comuns

Tàrrega (ACN).-

L'actriu i activista política i social Simona Levi ha esperonat aquest dijous al vespre als alumnes de la segona edició del Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega a contribuir en el canvi posterior al moviment del 15M. Levi ha impartit la lliçó inaugural del màster i ha aprofitat per llençar un missatge de càrrega contra el gremi dels actors ja que considera que no haurien de pensar tant en defensar els seus propis béns sinó els béns comuns. Segons Levi, són responsables de dos 'fenomens greus' del moment com la 'centrificació' i les retallades a Internet. Levi també ha elogiat la iniciativa pionera del màster de FiraTàrrega i l'ha definit com a 'molt sana'.Simona Levi ha explicat als alumnes del màster i al públic en general que ha assistit a la lliçó inaugural que les arts escèniques han de contribuir al canvi que s'està produint entre la societat després del moviment del 15M. Per Levi, els artistes 'com a comunicadors' poden ajudar molt a fer que les coses s'entenguin més ràpid. En aquest sentit, ha assenyalat que els alumnes del màster de FiraTàrrega 'són particularment sensibles a la transformació', a diferència del gremi dels artistes en general, de qui a criticat la seva actitud a l'hora de fingir ser 'radicals de forma real' però 'absents i tancats' en un moment en què se'ls necessita.

Levi ha intentat aportar la idea que els artistes són un col·lectiu més en el procés de transformació de la societat, com ho pot ser un científic, un aturat o un activista qualsevol.

D'altra banda, Levi considera que el màster de FiraTàrrega està molt bé i que reflexa molt bé les característiques de la fira així com que la gent vol 'investigar' sobre el teatre de carrer i la seva àgora. En aquest sentit, ha dit que ella ha aportat Internet com a 'l'àgora del moment'. Per Levi, la iniciativa del màster és 'sana' i la gent que ho porta permetrà que se'n pugui treure uns bons resultats en un futur.

Simona Levi

Simona Levi és directora de teatre, actriu i ballarina de formació que ha dedicat la seva trajectòria professional a l'activisme. Destaca per la seva participació en moviments socials europeus incidint en el tema de la lliure circulació del coneixement, el dret a l'habitatge i l'ús de l'espai públic. En els últims anys s'ha centrat en la difusió de la cultura lliure, la democràcia digital i l'ús estratègic d'eines digitals per a l'organització, la comunicació i l'acció col·lectiva.

És coautora del llibre 'Tecnopolítica, internet y r-evoluciones - Sobre la centralidad de redes digitales en el #15M' i ha coordinat també 'Cultura libre digital - Nociones básicas para defender lo que es de todxs', ambdós publicats el 2012 per l'editorial Icaria.

Un màster pioner que només es pot fer cada dos anys

El Màster de Creació en Arts de Carrer és una iniciativa pedagògica pionera en l'àmbit internacional, que té la finalitat de formar professionals de la creació a l'espai públic. Impulsat conjuntament per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida (UdL), combina mòduls teòrics i pràctics i s'adreça a graduats en arts escèniques, professionals del sector o qualsevol director, dramaturg, intèrpret, gestor cultural o urbanista interessat en la ciutat com a espai de múltiples possibilitats artístiques.

El màster és un títol pròpi de la Universitat de Lleida i té un caràcter marcadament professional. Consta de 60 crèdits que s'estructuren en diversos blocs complementaris com són classes magistrals, elaboració i defensa d'un treball fi de màster i la realització de pràctiques professionals.

El d'enguany és la segona edició del màster, que només es cursa una vegada cada dos anys, i compta amb 15 alumnes, el doble que la primera edició. Una de les novetats és l'obertura d'una finestra al circ, amb dues assignatures específiques. El màster vol combinar la creació amb la reflexió i des de FiraTàrrega es pretén tractar a cada alumne amb el temps i l'atenció que es mereixen durant els 9 mesos en què es desenvolupen les classes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés