Actualizado 27/11/2014 12:57

Sílvia Munt estrena a la pantalla del Zoom l'adaptació d''El Cafè de la Marina' de Josep Maria de Segarra

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Des d'aquest dimecres i fins diumenge es podran veure a Igualada 34 produccions, entre llargmetratges, curtmetratges i websèries

Igualada (ACN).-

El telefilm 'El cafè de la Marina', dirigit per Sílvia Munt, ha estat l'encarregat d'inaugurar oficialment la 12a edició del Festival Zoom d'Igualada. Aquesta producció, basada en l'obra teatral de Josep Maria de Segarra, té com a escenari principal el cafè d'un poble pescador de principis del segle XX. Munt, ha confessat que li té un afecte especial, ja que es tracta "d'un clàssic que tots coneixem" i al qual "hem volgut donar-li molta autenticitat". El Zoom s'allargarà fins diumenge i es podran veure un total de 34 produccions, entre llargmetratges, curtmetratges i websèries. Aquesta és l'edició més internacional del festival, ja que per primer cop presenta pel·lícules rodades fora d'Europa.Instants abans que el telefilm dirigit per Sílvia Munt, 'El Cafè de la Marina', inaugurés la dotzena edició del Festival Zoom, la seva directora ha confessat que "és una alegria" que hagin escollit la seva pel·lícula per obrir el certamen. "El Zoom és la salvació per a les telemovies, ja que és l'únic festival d'aquestes característiques que hi ha a Espanya", ha afirmat Munt. De fet, és la segona ocasió que un telefilm dirigit per Sílvia Munt inaugura el Festival Zoom. El primer cop va ser l'any 2012 amb 'Mentiders'.

'El Cafè de la Marina' és una obra de teatre escrita en vers, que té com a escenari principal el cafè d'un poble pescador a principis del segle XX. L'obra narra la història de la Caterina, la filla gran del cafè, que ha estat abandonada pel seu amant i decideix avortar davant del rebuig i condemna de la moral imperant de l'època. Mentre, en Claudi, un pescador solitari i bevedor l'estima en silenci. Entre ells, però, s'interposa un candidat inesperat.

Munt ha expressat que té un "afecte especial" per aquesta pel·lícula, ja que "és un clàssic que tots coneixem i, per primer cop, fem una adaptació per al cinema des d'un punt de vista nostre, amb una autenticitat que li hem volgut donar des dels actors fins a la decoració o la mateixa adaptació". De fet, la directora creu que "hem fet una cosa amb bastanta màgia". D'altra banda, una de les actrius, Marina Comas, que interpreta el paper de la Rosa, ha explicat que el seu personatge "representa la innocència" fins al moment que "la fan casar amb un home que no vol i llavors aterra a la vida real".

"La cultura està passant per un calvari"

Sílvia Munt també s'ha mostrat crítica aquest dimecres al vespre amb la situació que viu el sector cultural i ha assegurat que "està passant un calvari". "La crisi, la pirateria i el govern, que ha situat l'IVA cultural a uns nivells perquè pràcticament no puguem aixecar el cap, fa que la indústria estigui tocada de mort", ha lamentat la directora catalana. Amb tot, Munt ha apuntat que "seguim fent pel·lícules, cada cop amb menys pressupost i amb més afició, perquè quan no hi ha diners hi has de posar moltes hores i molta vocació". La directora ha expressat que espera que "passi aquest període 'horribilus' i tornem a la normalitat, i que fer una pel·lícula no signifiqui fer un acte heroic com passa ara".

El Zoom més internacional

El Festival Zoom d'Igualada estrena enguany la seva edició més internacional. Per primer cop, el festival de cinema per a televisió presenta films d'arreu del món, entre els quals s'hi troben dues produccions de Taiwan, una de Malàisia i dues alemanyes, a banda de les tres pel·lícules catalanes i espanyoles. Com a novetat, també destaca l'organització del primer Showcase de pilots de ficció, que es durà a terme aquest divendres a la Fàbrica Moritz de Barcelona, amb l'objectiu de donar visibilitat als nous creadors de la indústria audiovisual.

Els films taiwanesos 'Are You Christine?' i 'Talk to the tree' o la pel·lícula de Malàisia 'The Game 2' són alguns dels noms internacionals que aquest any participen a la 12a edició del Zoom, que per primer cop inclou films d'arreu del món. La secció oficial del festival es completa amb dues produccions alemanyes, 'Franziska' i 'Die Auserwählten'; dues espanyoles, 'Les nenes no haurien de jugar a futbol' i 'Prim, el asesinato de la calle Turco'; i, finalment, el telefilm dirigit per Sílvia Munt, 'El cafè de la Marina', que ha estat l'encarregat d'inaugurar el festival aquest dimecres.

En total, al llarg dels cinc dies del festival s'hi podran veure 34 produccions, entre llargmetratges, curtmetratges i websèries. A la secció 'Zoom Docs', destaquen els documentals 'Ateneu, la porta de les idees', dirigit per Daniel Serra i interpretat per Josep Maria Pou; o el 'Retorn de la terra lliure', que explica la història d'aquesta organització armada. Pel que fa al 'Zoom Especial', s'hi podrà veure un capítol inèdit de la sèrie 'El Crac' de TV3 i també de les sèries d'Antena 3 'Galerías Velvet' i 'Cuéntame un cuento'.

Manuel Fuentes i Emma Vilarasau, entre els premiats

El Festival Zoom ha decidit que els Premis d'Honor de la seva dotzena edició recaiguin en el comunicador Manel Fuentes, l'actriu Emma Vilarasau i la productora Gestmusic. D'altra banda, la jove actriu igualadina Diana Gómez rebrà el Premi Auguri Sita Murt. Tots ells recolliran el guardó durant la gala de clausura, que tindrà lloc el dissabte 29 de novembre al Teatre de l'Ateneu. Com a novetat, enguany s'entregarà un nou premi, el Zoom DO Catalunya, que recaurà en la millor producció catalana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés