Publicado 02/11/2015 22:33

Una setantena de vins de la DO Empordà obtenen l'excel·lent a la Guia Peñín 2016

Els dos vins més ben valorats, amb un 94, són Finca Garbet 2007, del celler Peralada, i el dolç Ino, del celler Masia Serra

Un total de 68 vins de cellers de la Denominació d'Origen (DO) Empordà han obtingut la puntuació d'excel·lent –entre 90 i 94 punts- a la Guia Peñín 2016. La xifra representa un notable increment respecte els 43 excel·lents assolits per vins empordanesos en l'edició vigent del 2015. Els vins més ben valorats de la denominació empordanesa obtenen 94 punts. Es tracta del vi negre Finca Garbet 2007, del celler Peralada, i el vi dolç Ino, del celler Masia Serra. Amb 93 punts, trobem tres vins de Vinyes d'Olivardots (Gresa 2009, VD’O 1.10 i VD’O 7.13) i un vi del celler Espelt (Comabruna 2011). El celler que aconsegueix més excel·lents és Peralada amb 14 vins, seguit de Vinyes d'Olivardots, amb 7 vins amb aquesta nota.Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la denominació, acaparen la majoria d'excel·lents a la Guia Peñín del 2016, amb 40 dels 68. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 17 excel·lents, i destaquen també les bones puntuacions dels vins dolços amb una desena de vins amb més de 90 punts. En total, una quinzena de cellers empordanesos situen dos o més dels seus vins en la categoria d'excel·lents: Peralada, Vinyes d'Olivardots, Masia Serra, Martí i Fabra, Archè Pagés, Oliver Conti, Espelt, Mas Llunes, Mas Oller, Vinyes dels Aspres, Cooperativa de Garriguella, Celler Cooperatiu d'Espolla, Clos d'Agon, Roig Parals, Sota els Àngels i La Vinyeta.Pel que a a la categoria de vi molt bo, amb notes que van dels 85 als 89 punts, els cellers empordanesos aconsegueixen aquesta qualificació per a 141 vins. Més del 90% dels vins empordanesos valorats a la Guia Peñín 2016 obtenen la nota d'excel·lent o molt bo. El Consell Regulador de la DO Empordà valora molt positivament aquests resultats ja que evidencia "la millora qualitativa que han experimentat els vins empordanesos en l'última dècada". "La DO Empordà recull els fruits del nou model de negoci que aplica des de fa més d'una dècada basat en les produccions de qualitat, generalment més petites i amb major pes de les varietats autòctones", han destacat des de la denominació origen.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés