Actualizado 20/08/2015 12:28

El servei de Teleassistència domiciliària que ofereix l'Ajuntament de Lleida augmenta en 623 usuaris en sis mesos

La innovadora polsera QR, que amplia el servei fora del domicili particular, ja ha registrat prop de 200 sol·licituds

Lleida (ACN).-

El Servei de Teleassistència Domiciliària de l'Ajuntament de Lleida ha augmentat en 623 usuaris des del mes de gener. Actualment, un total de 5.405 lleidatans gaudeixen dels serveis de teleassistència municipal, 4.500 directament i 905 indirectament, que són els familiars de les persones que tenen contractat el dispositiu. El desembre passat eren 4.599 les persones que gaudien del servei a la capital del Segrià, entre usuaris directes i indirectes. L'alcaldessa accidental de Lleida, Montse Mínguez, ha destacat la bona acollida de la innovadora polsera QR, que amplia el servei fora del domicili particular i que ja ha registrat prop de 200 sol·licituds.L'alcaldessa accidental, Montse Mínguez, ha valorat molt positivament l'augment d'usuaris del servei i ha explicat que, si segueix la tendència a l'alça, la teleassistència haurà crescut un 25% a finals d'any.  

El Servei de Teleassistència Domiciliària de la Paeria ofereix un servei integral que vetlla pel benestar de les persones grans de la ciutat, garantint-los atenció immediata davant qualsevol eventualitat. Mitjançant un senzill penjoll que porta un botonet de trucada, el servei de teleassistència municipal posa en comunicació a la persona amb una central d'atenció les 24 hores del dia, tots els dies de l'any. Els professionals d'atenció, un cop valorada la situació, mobilitzen els recursos adients a cada cas com ara sanitaris, socials, familiars, entre altres.

Els servei efectua, també, trucades i visites de seguiment a les persones usuàries i oferint la possibilitat de fer ús d'un servei d'agenda per a recordatoris de visites mèdiques, control de medicació o dates assenyalades. Aquestes prestacions bàsiques es complementen amb tot un seguit de dispositius de seguretat com ara detectors de gas, de fum, de mobilitat, control passiu d'inactivitat, així com, en situacions específiques, teleassistència mòbil i sistemes de servei adaptats a persones amb dificultat en la comunicació verbal, als quals s'accedeix prèvia valoració del treballador social.

La teleassistència desenvolupa una important tasca de seguiment en situacions d'alerta, accidents i emergències mitjançant la realització de trucades des del Centre d'Atenció Permanent. Per exemple, durant els mesos de més calor a Lleida, el centre d'atenció ha realitzat un total de 2.562 trucades amb motiu de l'onada de calor.

La teleassistència fora del domicili ja arriba a prop de 200 usuaris

Prop de 200 persones majors de 65 anys de Lleida ja han sol·licitat la polsera amb tecnologia codi QR que amplia la teleassistència municipal a qualsevol indret amb cobertura mòbil. Es tracta d'un innovador dispositiu que es va posar en marxa de forma pionera a Lleida a finals d'abril i que facilita que els usuaris que tinguin un incident fora del seu domicili puguin ser identificats per qualsevol ciutadà que porti un smartphone i posar-los immediatament en contacte amb la família o els serveis d'emergència sanitària, si és el cas.

La polsera permet identificar qui és aquella persona -nom, edat, fotografia, entre altres dades- i tota la informació relacionada amb la seva salut que s'ha de tenir en compte com ara al·lèrgies o malalties. Quan un ciutadà atansa el seu smartphone a la polsera, automàticament es genera un avís a qui ha decidit l'usuari de la teleassistència. De la mateixa manera, permet avisar directament als serveis d'emergència. A més, la polsera localitza la persona per contribuir a una localització ràpida i exacta en cas que sigui necessari.

Montse Mínguez, ha visitat aquest dijous la veïna de Cappont Manuela Aldabó, una de les primeres usuàries d'aquest nou dispositiu, qui ha afirmat sentir-se "més segura i protegida tant a casa -amb la teleassistència- com al carrer" -amb la polsera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés