Actualizado 19/01/2015 15:39

Sant Cugat posa en marxa un pla de prevenció de drogopendències entre adolescents per donar informació i contrarestar mites

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'acció contempla formació a professionals i pares, xerrades a instituts i la participació directa dels joves

Sant Cugat del Vallès (ACN).-

L'Ajuntament de Sant Cugat ha impulsat un pla de prevenció de drogodependències entre els adolescents i joves. El pla contempla actuacions en els àmbits educatiu, de la comunitat i del lleure i l'oci i portarà a terme una campanya de sensibilització, accions de formació a les famílies i professionals i tallers als instituts. La campanya es vol fer "des de l'honestedat i en positiu" i intentant implicar els joves. Sota el lema '1 segon: informa't, decideix i viu', es parlarà dels mites de les drogues, es contradiran les excuses més habituals per explicar el consum i es mostraran els beneficis de no consumir cap droga. En el marc d'aquesta pla s'ha posat en marxa la pàgina web '1segon.cat'.La campanya de sensibilització no va dirigida exclusivament als adolescents ijoves sinó que també pretén la interacció entre diferents agents socials del municipi com són l'administració, els centres educatius i les famílies. Aquesta campanya s'intensificarà en els entorns propicis al consum i serà visible a través de publicitat, octavetes, bustiades electròniques, esdeveniments, esports i entrevistes en format de vídeo. També es distribuiran bolígrafs i gots amb el logotip de la campanya.

Algunes de les accions específiques seran l'enregistrament d'un esdeveniment amb la col·laboració ciutadana, la creació de tres espots publicitaris relacionats amb les principals substàncies consumides (alcohol, tabac i cànnabis) i entrevistes que es distribuiran a través de les xarxes socials on els joves podran donar la seva opinió.

Una altra pota del pla és la formació a famílies i professionals de camps com l'educació, els serveis socials, el lleure o l'esport juvenil. Amb aquesta acció es vol dotar de recursos aquests col·lectius perquè puguin abordar la qüestió de les drogodependències en l'àmbit familiar i resoldre dubtes i neguits. A més, també s'informarà sobre la derivació a recursos existents si és necessari.

Per últim, es portaran a terme diversos tallers als instituts de la ciutat com 'Tabac i alcohol. Què en sabem?', 'Parlem de drogues?' i 'Teatre: no em ratllis'. Aquests tallers ja s'han realitzat en alguns centres en el que va de curs, arribant a 1.100 alumnes.

El regidor de Serveis Socials, Sanitat i Habitatge, Raül Grangé, ha explicat que a través del pla es vol oferir "informació veraç i rigorosa des de la normalitat" i ha afegit que es vol resoldre tant la manca de informació dels joves com "la manca de comunicació que, de vegades, es produeix al si de la família".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés