Actualizado 22/04/2015 08:56

El Rosal de Tàrrega preveu vendre unes 5.000 roses de galeta i xocolata aquest Sant Jordi

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'obrador amb responsabilitat social de l'Associació Alba consolida el producte que va crear fa tres anys i aposta novament per oferir-lo com a postre a restaurants

Tàrrega (ACN).-

L'obrador social El Rosal de Tàrrega s'ha proposat consolidar aquest Sant Jordi la venda de la rosa feta de galeta i xocolata i esperen vendre'n més del doble que l'any passat, unes 5.000. Per aquest motiu, han ampliat el nombre de punts de venda a Barcelona i comptaran amb una parada pròpia a la plaça Major de Sarrià. Aquest és el tercer any que es comercialitzen aquestes roses especials des de l'obrador gestionat per l'Associació Alba, que compta amb treballadors amb discapacitat intel·lectual. Novament també s'ha apostat per tal d'introduir la rosa de galeta com a postre a les cartes de diferents restaurants durant tota la setmana de la diada del llibre i la rosa.La responsable de l'obrador El Rosal, Núria Cendoia, explica que l'origen de la rosa de galeta rau en 'el nostre ADN d'innovació' a l'hora de buscar productes nous. En aquest sentit, recorda com fa tres anys s'ho van proposar entre totes les 'companyes de viatge' i 'jugant' va sortir la rosa de galeta i xocolata que avui comercialitzen. Des de llavors, han doblat la producció cada any i aquest Sant Jordi esperen vendre'n unes 5.000.

La rosa està feta de pasta de neula recoberta amb un toc de cobertura de xocolata. Des de fa unes setmanes l'obrador treballa intensament fabricant aquest producte que té un procés d'elaboració manual, una a una, i delicat, i s'elabora amb ingredients de qualitat i proximitat.

Una vintena d'establiments de Barcelona i d'altres d'arreu de Catalunya que ja tenen els productes de El Rosal als seus prestatges vendran aquest Sant Jordi aquesta rosa única i original. També s'estan elaborant sota comanda per a restaurants que serviran el 23 d'abril la rosa com a postre especials i empreses que les regalaran als seus treballadors com a detall per la diada del llibre i la rosa.

El Rosal, galetes artesanes i amb responsabilitat social

El Rosal es va fundar l'any 1920 a Tàrrega per la família Serra i els seus productes van assolir ràpidament una gran popularitat. L'any 2003 es va jubilar el propietari i va cedir el negoci a l'Associació Alba, entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental de l'Urgell i la Segarra.

Des d'aleshores El Rosal segueix treballant amb la mateixa recepta i procés de fa cent anys, amb un alt compromís social ja que l'obrador és actualment un espai de treball inclusiu que dóna feina a 8 persones amb especials dificultats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés