Actualizado 18/12/2014 11:13

Una quarantena d'hostalers de l'Alt Urgell s'informen per conèixer la nova normativa europea sobre els al·lergògens

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els restaurants i proveïdors hauran d'informar als clients dels possible al·lèrgens que portin els plats que preparin

La Seu d'Urgell (ACN).-

Una quarantena d'hostalers de l'Alt Urgell han participat a una xerrada informativa de l'Associació d'Hostaleria de Lleida per tal de conèixer la nova normativa europea sobre els al·lèrgens, com afecta al seu negoci i quina és la forma d'aplicar-la. La nova normativa, d'aplicació immediata, obliga als restaurants i proveïdors a informar i fer coneixedors de 14 possibles al·lèrgens que continguin els aliments que ells preparen. El secretari general de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, ha afirmat que "caldrà informar els usuaris i clients ja sigui per escrit o oralment, de fet encara estem pendents de la llei de l'estat espanyol que digui com aplicar aquesta nova normativa".Ingredients amb al·lèrgens coneguts i comuns com els ous, els lactis, els cereals, marisc i peix o la llet, o altres més desconeguts com els al·lergògens del api, de la soja o del sèsam, hauran de ser informats als clients de un restaurant en cada plat que els pugui contenir o haver estat en contacte amb algun d'ells.

Solsona ha explicat que la nova normativa no afectarà directament a la dinàmica de cuina, però si a la relació dels restauradors amb el proveïdors, "així seran ells qui hauran d'identificar el al·lèrgens ens els seus etiquetatges i com a restauradors s'hauran d'identificar els al·lèrgens als plats que elaborem i haurem de ser capaços d'informar als clients dels possibles al·lèrgens que hi hagi als plats".

Un dels restauradors que ha participat a la xerrada, Francisco Puente, del restaurant Paisatges de la Seu d'Urgell, manifesta que "de moment s'està assimilant la normativa, d'entrada negatiu ja que ens comporta més feina, però el costat positiu és que si s'ha d'informar com estan fets els plats doncs això ens pot obligar a utilitzar productes de qualitat". Puente afirma que ells treballen amb clients multial·lèrgics i que "al final el problema no són tant els productes si no molts dels tòxics i contaminants que hi ha als aliments i no apareixen etiquetats en cap etiqueta de la industria alimentària".

Solsona ha explicat que algun els inconvenients més grans de la nova normativa serà que "constantment s'haurà d'estar pendent dels ingredients que hi ha als plats, no es podrà improvisar plats, no es podrà ficar més imaginació, no fer variants, inclús no podré canviar de proveïdor o de marca del producte doncs pot ser que el nou porti un al·lergen".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés