Publicado 03/11/2015 13:36

El projecte 'Fórmula Jove' del Pallars Jussà forma 13 joves amb dificultat per entrar en el mercat laboral

Les classes teòriques i pràctiques se centren en la transformació agroalimentària

La segona fase del projecte 'Fórmula Jove' està formant a tretze joves, de 16 a 29 anys, del Pallars Jussà amb dificultat per entrar en el mercat laboral. La formació que reben els alumnes està relacionada amb la transformació agroalimentària (carn, pa, begudes, oli...). Aquest projecte tindrà una duració aproximada de tres mesos, dividits en una etapa de pràctiques en empresa de 70 hores i una altra de formació de 130 hores on també participen els productors. Durant el curs, es realitzen tasques d'acompanyament als joves amb l'objectiu de dotar-los d'eines per a la seva inserció laboral o bé per la reincorporació al món educatiu.Aquest projecte posa a l'abast de persones sense feina eines de formació, assessorament i orientació, alhora que fa un acompanyament personalitzat en la recerca activa de feina. El projecte també inclou la prospecció entre les empreses de la zona per tal de fer aflorar l'ocupació.L'objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d'altres, estan a l'atur des de fa temps.El 'Fórmula Jove' en la seva primera edició a la comarca va suposar una millora important de l'ocupabilitat i la socialització dels joves que hi van participar. Dels 11 joves que van finalitzar l'etapa formativa i de pràctiques, 4 estan treballant en el sector serveis. Farré ha explicat que les empreses que els van acollir en la seva etapa de pràctiques, majoritàriament van valorar l'interès i les aptituds dels alumnes. El Fórmula Jove 2014 es va centrar en el sector de la carnisseria i la transformació càrnia.Aquest dimarts els joves han visitat l'empresa de cervesa artesana CTretze de la Pobla de Segur. Els joves han conegut la història de la cervesa i el procés d'elaboració. Els joves emprenedors que han posat en funcionament aquest projecte els han explicat la seva experiència a l'hora de tirar endavant un negoci.Carme Farré, tècnica de Joventut de l'Oficina Jove del Pallars Jussà, ha explicat que la col·laboració de les empreses de la comarca amb aquest projecte és molt important donat és on els alumnes fan les pràctiques. El contacte dels productors agroalimentaris amb els alumnes és molt important donat que a l'hora de contractar a algú ja tenen referències i coneixen la manera de treballar dels joves.El projecte 'Fórmula Jove' destinat a la inserció laboral dels joves l'organitza l'Oficina Jove del Pallars Jussà, juntament amb l'associació Reintegra i el promou la Direcció General de Joventut.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés