Publicado 17/03/2015 18:54

El programa Reorienta't dóna feina a una cinquantena de persones d'entre 35 i 55 anys a diverses regidories de l'Ajuntament de Lleid

El programa suposa el primer resultat del Pacte Local per a l'Ocupació 2014 entre l'equip de govern, CiU, la Cambra de Comerç i UGT i CCOO

Lleida (ACN).-

El Programa Reorienta't ha donat feina en diverses regidories i departaments de l'Ajuntament de Lleida a una cinquantena de persones d'entre 35 i 55 anys. Es tracta del primer resultat del Pacte Local per a l'Ocupació 2014, pactat entre l'equip de govern, CiU, la Cambra de Comerç i els sindicats UGT i CCOO. Després de fer balanç aquest dimarts, l'Ajuntament de Lleida ja treballa en una nova edició del Programa que permet la contractació per un període de sis mesos de persones empadronades a la ciutat com a mínim els dos anys anteriors a la inscripció i portar més de 12 mesos a l'atur.El paer en cap ha explicat que el Programa Reorienta't ha servit per donar una oportunitat laboral a persones de mitjana edat que es trobaven sense feina, i ha confirmat la voluntat de donar continuïtat a aquest projecte social perquè, segons Àngel Ros, "la millor política social que es pot fer en moments de crisi económica i social és la generació d'ocupació".

El tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Rafael Peris, ha destacat que un 10% dels participants en el Programa Reorienta't ja han trobat feina, un fet que demostra la viabilitat d'aquest projecte social que pretén inserir laboralment persones d'entre 35 i 55 anys. Peris s'ha mostrat molt satisfet per aquesta iniciativa, que es valora de manera molt positiva per totes les parts implicades. "Espero que el Programa Reorienta't us hagi servit per formar-vos com a persones, per adquirir nous coneixements i, sobretot, per generar autoestima i valoració personal", ha conclòs el responsable de Promoció Econòmica de la Paeria.

La tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social, Montse Mínguez, ha remarcat, a més, l'abast social d'aquest projecte, que no només ha beneficiat els participants en el projecte, sinó també les seves famílies. Mínguez ha recordat, d'altra banda, que en el marc del Programa Reorienta't s'ha realtitzat assessorament laboral, prestacions econòmiques complementàries, prestacions en espècies, ajuts en habitatge, ajuts pels estudis i, també, ajuts per practiques de lleure dels menors.

Per la seva banda, el cap de la oposició, Joan Ramon Zaballos, ha remarcat la importància d'aquest projecte i l'acord assolit entre totes les parts integrants del projecte. Zaballos ha definit el Programa Reorienta't com "un dels projectes que m'han fet més feliç d'aquest mandat, ja que ha intentat alleugerir el patiment d'algunes famílies sense estabilitat laboral", ha explicat el regidor.

El president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, ha remarcat la necessitat d'actuació de les administracions publiques en el foment de l'ocupació en períodes de crisi económica i social. Finalment, els dos representants dels sindicats han coincidit en assenyalar la sensibilitat de l'Ajuntament de Lleida pel foment de l'ocupació.

La primera edició del Programa Reorienta't ha estat finançat per l'Ajuntament de Lleida amb un import de 350.000 euros. En aquests moments s'està treballant en l'obtenció de nous recursos per posar en marxa una nova edició i, també, altres plans d'ocupació.

Programa Reorienta't

El programa Reorienta't s'emmarca en el Pacte Local per l'Ocupació 2014 (Estratègia Local Integrada d'Activació i Promoció de l'Ocupació a Lleida 2014) i està gestionat per l'IMO i els Serveis Socials de la Paeria perquè el desenvolupament del programa sigui integral de suport social a les persones participants. L'objectiu d'aquest programa és resoldre el problema social més important actualment que és l'ocupació, fet que en moltes famílies comença amb tenir una feina.

El Programa Reorienta't permet la contractació, per un període de sis mesos, de persones d'entre 35 i 55 anys residents a Lleida i empadronades a la ciutat com a mínim els dos anys anteriors a la inscripció en el programa. A més, s'ha de portar un màxim de 12 mesos d'atur continuat en aquest període i que en els darrers 24 mesos s'hagi treballat un mínim de 6 mesos. També es té en compte els fills a càrrec menors de 25 anys o edat superior si es troben en situació de dependència familiar.

El Pacte Local per l'Ocupació

El Pacte Local per l'Ocupació, que l'equip de Govern a la Paeria va signar el desembre de 2013 amb CIU, Cambra de Comerç, UGT i CCOO, s'estructura en sis eixos: orientació, formació i requalificació, recerca d'oportunitats d'ocupació, igualtat d'oportunitats en l'accés a l'ocupació, foment de l'emprenedoria i creació de llocs de treball directes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés