Publicado 03/12/2015 11:42

Es posa en marxa la nova depuradora d'Alguaire amb capacitat per tractar l'equivalent a una població de 4.200 habitants

La instal·lació contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Segre

ACN

Alguaire.-L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat en marxa la nova depuradora d'Alguaire (Segrià), que té una capacitat per tractar l'equivalent a una població de 4.200 habitants i contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Segre. La instal·lació ha començat a funcionar un cop la societat estatal Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed), depenenent del Ministeri d'Agricultura, ha finalitzat l'execució del col·lector d'evacuació, que ha suposat una inversió propera als 1,5 milions d'euros. La depuradora ha estat incorporada al Pla de Sanejament de Catalunya per part de l'ACA.

Segons ha informat l'ACA, juntament amb el col·lector d'evacuació, aquest sistema de sanejament consta d'una depuradora amb un tractament biològic d'aireació prolongada, dissenyada per al tractament de 1.226 metres cúbics al dia, que és una població equivalent de 4.200 habitants. A més de sanejar les aigües residuals generades a Alguaire i a la Mata de Pinyana, aquesta infraestructura contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Segre.Amb la posada en servei de la depuradora d'Alguaire, la comarca lleidatana del Segrià disposa actualment de 15 sistemes en funcionament: Aitona-Serós, Alcarràs, Alfarràs-Almenar, Alfès, Alguaire, Almacelles, Almatret-Nord, Almatret-Sud, Corbins, Llardecans, Lleida, Maials, la Portella, Rosselló i Torres de Segre. El col·lector ha estat executat per Acuamed i forma part de les actuacions incloses en el conveni entre el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i la Generalitat , mitjançant el departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència Catalana de l'Aigua, per a la cessió i explotació de les obres executades en el marc del Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes a la conca de l'Ebre, declarat d'interès general per la Llei 10\/2001, de 5 de juliol i declarat com a actuació prioritària i urgent tant en el Reial Decret Llei 2\/2004, de 18 de juny, com la Llei 11\/2005 de 22 de juny. Aquest conveni, signat al desembre de 2014, inclou també altres actuacions de sanejament que entraran en servei al llarg dels propers mesos, com les depuradores d'Ulldemolins (Priorat), Térmens-Menàrguens (Noguera), Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i Alcoletge (Segrià), així com també els col·lectors en alta del Pi (Cerdanya). Cal recordar que des de fa unes setmanes va entrar en servei la depuradora d'Horta de Sant Joan (comarca de la Terra Alta). L'activació d'aquest sistema, que a partir d'ara anirà a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua, permet donar compliment a la Directiva 91\/271\/CEE sobre tractament d'aigües residuals urbanes. Sanejament a Catalunya Segons l'ACA, el Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per a garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines. A hores d'ara les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de prop del 96% de la població catalana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés