Actualizado 01/12/2015 14:50

El poble abandonat de Peguera torna a estar en venda

El xeic àrab propietari de la finca atura el projecte que havia de convertir el nucli en un complex hoteler

ACN

Fígols.-El projecte de construcció d'un complex d'oci de luxe al poble abandonat de Peguera (Berguedà) ha quedat finalment en paper mullat. El xeic àrab Butti Bin Maktoum Juma-al-Maktoum, vinculat a la família reial de Dubai, s'ha fet enrere i ha decidit vendre's la finca de 1.800 hectàrees que va comprar l'any 2003 per 3,6 MEUR. El motiu, segons han explicat a l'ACN fonts properes als impulsors del projecte, és que el propietari "s'ha cansat d'esperar". Segons han assegurat, la burocràcia per construir el complex ha estat "massa lenta" i això ha fet aturar el projecte. La iniciativa preveia la construcció d'un hotel de luxe i 16 aparthotels que, segons els impulsors, haurien creat uns 150 llocs de treball.

El poble abandonat de Peguera torna a estar en venda. Es tracta d'una finca de 1.800 hectàrees situada al municipi de Fígols, a l'alt Berguedà. El xeic àrab propietari de la finca ha decidit vendre's el poble que va adquirir l'any 2003 després de veure frustrat el seu projecte de construir-hi un complex d'oci de luxe. Fonts properes als impulsors de la iniciativa han explicat a l'ACN que el propietari s'ha cansat d'esperar i ha decidit vendre's la finca per un preu que s'haurà de negociar. 150 llocs de treball en una zona econòmicament degradada del BerguedàEl projecte preveia la construcció d'un hotel d'alt estànding amb una capacitat màxima per a 40 persones. Es tractava d'un edifici de nova planta amb serveis com un spa o un saló per a àpats i convencions. Per altra banda, el projecte també preveia la reconstrucció de les 22 cases situades sota el Roc de Peguera. Setze s'havien de transformar en apartaments de vacances i la resta, sis, es destinarien a serveis. El complex es completava amb una pèrgola, un centre d'observació del cel, una hípica, una zona de tir a l'arc, un rocòdrom i circuits per a bicicletes. Segons els impulsors, la iniciativa també preveia la creació d'uns 150 llocs de treball en una zona degradada del Berguedà que ha assistit a l'adéu de la indústria minera, tèrmica i tèxtil i al progressiu abandonament dels terrenys: a Peguera no hi ha mines des del 1928, però entre Guardiola, Vallcebre, Fígols, Cercs i Saldes hi va haver més de trenta excavacions. A tocar de Peguera, a més, l'any 2004 hi va tancar l'estació d'esquí dels Rasos de Peguera. Detractors del projecteEl projecte també va despertar també el recel de diversos grups ecologistes que van crear la plataforma 'Salvem Peguera' perquè veien perillar els valors paisatgístics de l'espai. Denunciaven que el paratge seria d'ús i gaudi "exclusiu" per als clients de l'hotel i per als turistes ocasionals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés