Publicado 26/05/2015 12:06

El Parlament "no s'oposa" a la llibertat dels condemnats pel setge del 2011 fins que es resolgui l'indult

L'Audència Nacional ha demanat l'opinió de la cambra i també de la Generalitat al recurs presentat per l'advocat de la defensa

Barcelona (ACN).-

El Parlament ha decidit "no oposar-se" a què els condemnats pel 'setge' a la cambra del 15 de juny del 2011 es mantinguin en llibertat fins que es resolgui la seva petició d'indult. Els grups que integren la Mesa (CiU, ERC, PSC, PPC i ICV-EUiA) han pres la decisió per unanimitat i la comunicaran en les properes hores a l'Audiència Nacional. L'advocat dels 13 condemnats va demanar que se suspengués l'entrada a presó dels seus clients fins que el Ministeri de Justícia es posicionés sobre l'indult. El Parlament, com a acusació, ha decidit no oposar-se a aquesta petició, tot i que tampoc li ha donat suport. La cambra no es posicionarà, però, sobre l'indult fins que el Ministeri li ho demani.El Parlament ha decidit "no oposar-se" a què els condemnats pel setge a la cambra del 15 de juny del 2011 es mantinguin en llibertat fins que es resolgui la seva petició d'indult. Els grups que integren la Mesa (CiU, ERC, PSC, PPC i ICV-EUiA) han pres la decisió per unanimitat i la comunicaran en les properes hores a l'Audiència Nacional. L'advocat dels 13 condemnats va demanar que se suspengués l'entrada a presó dels seus clients fins que el Ministeri de Justícia es posicionés sobre l'indult. El Parlament, com a acusació, ha decidit no oposar-se a aquesta petició, tot i que tampoc li ha donat suport. La cambra no es posicionarà, però, sobre l'indult fins que el Ministeri li ho demani.

L'Audiència Nacional ha de decidir si accepta o no la petició de la defensa. En principi, els vuit condemnats haurien d'haver entrat a presó durant aquest mes de juny per complir penes de tres anys, però el recurs de l'advocat defensor ho ha ajornat. Ara l'Audiència vol conèixer quina opinió tenen els diferents integrants de l'acusació: el Parlament, el Govern i el sindicat Manos Limpias.

De moment, el Parlament ja s'ha posicionat i "no s'oposa" a la petició de la defensa dels condemnats. La Mesa ha preferit fer servir aquesta expressió per assolir la unanimitat, tot i que hi havia alguns partits, com ERC, ICV-EUiA i el PSC que volien posicionar-se a favor de la petició dels condemnats. A la pràctica els efectes són els mateixos.

L'Audiència té la darrera paraula i, encara que el Govern i Manos Limpias decidissin actuar de la mateixa manera que ho ha fet el Parlament, prendrà una decisió que no té perquè coincidir amb l'opinió de l'acusació.

El juliol del 2014 l'Audiència Nacional va absoldre les 19 persones acusades pel setge del Parlament. Una decisió que no va agradar ni al Govern, ni al Parlament ni a Manos Limpias, que van decidir recórrer la sentència, aconseguint finalment que el Tribunal Suprem condemnés a tres anys de presó a vuit dels acusats. Davant la sentència ferma del Suprem, els condemnats han decidit demanar l'indult al Ministeri de Justícia, tot i que la resolució a aquesta petició es pot allargar durant diversos mesos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés