Actualizado 18/03/2015 12:21

Neix a Igualada un nou festival de tendències gastronòmiques, el vadeFOODIES

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La voluntat és promoure l'activitat gastronòmica a Igualada i mostrar la diversitat de tendències del sector culinari

Igualada (ACN).-

L'associació igualadina vadeFOODIES, formada per professionals del món de la restauració, està preparant un festival de tendències gastronòmiques, que tindrà lloc el proper 27 de juny al Museu de la Pell d'Igualada. El certamen neix amb la voluntat de promoure l'activitat gastronòmica a la capital de l'Anoia i té per objectiu mostrar la diversitat de tendències del sector culinari que hi ha arreu del món. El festival va adreçat als 'foodies' (amants del bon menjar) de la ciutat i de la comarca. Entre les activitats, es duran a terme xerrades i conferències i també s'instal·laran parades que representaran les diferents tendències, com l'street food', el vegetarianisme o el 'raw food'.El festival vadeFOODIES neix de la mà d'un grup de petits propietaris del món de la restauració que tenien la idea de "promoure l'activitat gastronòmica a Igualada". Així ho ha explicat a l'ACN un dels impulsors, Joan Fontanella, qui ha detallat que a la capital de l'Anoia "hi ha una base bastant potent del món de la restauració i la idea que ens va venir al cap era la de remoure l'activitat gastronòmica". Per això, ha dit, "se'ns va acudir la idea de mostrar totes les tendències que hi ha al sector culinari arreu del món".

D'aquesta manera, el certamen pretén donar a conèixer les tendències culinàries que constantment apareixen als mitjans de comunicació, però que són desconegudes per bona part de la població. Alguns dels exemples que s'hi podran trobar són el veganisme, el vegetarianisme, l'street food' (menjar de carrer), el 'food porn' (fotos culinàries), el 'raw food' (menjar cru) o la cuina de km0. Tots aquests moviments es donaran a conèixer de la mà d'experts, entre els quals s'hi trobarà Toni Rodríguez, responsable de la web 'Lujuria Vegana' o l'Albert Marimon, cuiner de La Cava de Tàrrega.

A banda de les xerrades i conferències, que es faran a l'interior del Museu de la Pell d'Igualada, el festival també tindrà activitat a l'exterior amb l'organització d'un mercat on cada parada tindrà relació amb les ponències que es faran a dins. A més, segons ha destacat Fontanella, el festival tindrà un component lúdic important. Per això, s'organitzaran actuacions de música en directe, teatre i activitats infantils com un taller d'elaboració d'estris de cuina a partir de fruites i verdures.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés