Actualizado 04/06/2015 20:12

Música en directe, patrimoni prehistòric i autohipnosi en les onzenes Jornades Musicals a l'Ermita d'Ulldecona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Pepet i Marieta presenta aquest diumenge el seu nou disc, 'La Sal de la Vida', en la segona de les onze actuacions programades pel certamen

Ulldecona (ACN).-

Onze actuacions musicals en directe, de juny a agost, en un escenari singular i carregat d'història, seran la base del programa de les onzenes Jornades de l'Ermita d'Ulldecona. Un cartell eclèctic que combina grups reconeguts i emergents del territori, amb propostes sovint experimentals que van abasten l'electrònica, les músiques del món, el soul, el funk, el pop o, en menor mesura, el rock. El cicle, que va arrencar el passat 31 de maig, ofereix aquest diumenge la presentació exclusiva de 'La Sal de la Vida', el nou disc de la banda local Pepet i Marieta. Les jornades, però, volen anar, enguany més enllà i programen una actuació en un dels abrics rupestres de l'espai vinculant música i patrimoni.El mestre de viola de roda, Adrià Grandia, i el polifacètic creador electrònic Vicent Fibla portaran a la Cova Fosca o Abric IV de l'Ermita de la Pietat una arriscada proposta que combina, amb el filtre de la tecnologia, sonoritats arcaiques amb postmodernes, a través de pedals, loops i xips, utilitzant també drones i vents pre-històrics. Una forma de relacionar el patrimoni pre-històric de l'espai, amb un conjunt de pintures llevantines declarat Patrimoni de la Humanitat, amb l'activitat musical que se celebra a l'ermita. Una actuació "site-specific" que només es podrà veure un cop i amb un aforament limitat per a 80 persones.

Aquesta serà una de les grans novetats de les Jornades, que en la seva onzena edició han tornat a recórrer al micromecenatge a través de la plataforma Verkami per finançar les activitats. Després d'utilitzar extraterrestres, ovnis i éssers del passat, els organitzadors han editat enguany un manual d'autohipnosi per atreure el públic i esperonar la seva col·laboració amb l'esdeveniment.

Dins del format habitual de concerts a l'aire lliure, Pepet i Marieta tornarà a l'escenari de l'ermita de la Pietat convertit ja en un dels clàssics del cartell que arrossega un públic fidel. La banda de l'ulldeconenc Josep Bordes hi presentarà el seu nou treball, marcat per un to més optimista, sense oblidar la visió crítica i el sentit de l'humor. L'entrada, com en la majoria dels concerts, costarà quatre euros.

En posteriors caps de setmana, amb horari de diumenge a les vuit dels vespre, passarà la fórmula salsa/latin/dustep/drum'n'bass/funk/eelctro dels també catalans la Sra Tomasa, el pròxim 14 de juny. El cap de setmana següent, el 21, serà el torn per a Nakany Kanté, originari de Guinea Konakry, i la seva proposta d'afropop mandinga/afro-reggae/mbalax executada per músics catalans i africans. El dia 28 serà el torn per al combinat madrileny i gallec The Limboos, amb el seu exòtic rythm and blues que incorpora ritmes llatins i música brasilera, presentant el seu disc 'Space Mambo'.

Ja al mes de juliol, el rock/folk amb influències pop, psicodèliques, folk i jazz de Xarim Aresté arribarà el dia 5 de juliol a les Jornades de l'Ermita presentant 'La Rosada', el seu segon treball en solitari després d'haver treballat amb noms com Pantanito, Maika Makovski, Sanjosex o Pascal Comelade. El diumenge següent, el 12, serà el torn del funkandroll contestatari amb elements de hip-hop i electrònica de Chocadelia Iternacional, amb membres de la Fundación Tony Manero. Per al dia, 19, la discogràfica catalana Boira Records presenta les seves bandes a les Jornades. Hi actuaran, entre d'altres, els post-rock-punk ebrencs Purkinje; l'atrevida i experimental proposta d'Ensemble Topogràfic; Shoeg; Ubaldo; KLS; Anacardos Lata; i Mont. El concert serà gratuït i començarà a les sis de la tarda.

Les Jornades es tancaran el mes d'agost amb dos únics esdeveniments, a tres euros l'entrada. El concert del grup ulldeconenc de reggae-ska Culs Cults i els valencians El Chamuyo, amb una proposta similar. El 23 d'agost, els madrilenys Trance Untes i la seva música ballable entre el house-trance-techno, entre d'altres estils, posaran punt i final definitiu al cicle.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés