Actualizado 07/03/2015 17:28

El Museu d'Art de Girona reobre les Sales Monogràfiques dedicades a les arts decoratives

Agencia Catalana de Noticias
ACN

S'ha millorat la presentació dels continguts i les explicacions, més didàctiques, i en quatre idiomes

Girona (ACN).-

El Museu d'Art de Girona ha reobert les Sales Monogràfiques dedicades a les arts decoratives després d'estar dos anys tancades al públic per reformes estructurals. Durant aquest temps s'han realitzat obres que han permès millorar l'ordenació, la presentació i la interpretació de les peces que s'hi exposen. Una de les principals millores ha estat l'actualització dels continguts amb explicacions més didàctiques i en quatre idiomes. Tots els objectes que es mostren en aquest espai són mobiliari, ceràmica, terrissa, vidre i objectes litúrgics del fons de la Diputació de Girona i del Bisbat de Girona. Unes incorporacions que amplien amb més de 200 metres quadrats l'exposició permanent del Museu d'Art.A partir d'aquest cap de setmana els ciutadans ja podran tornar a gaudir de les arts decoratives que feia anys s'exposaven al Museu d'Art de Girona. Les Sales Monogràfiques d'aquest centre van tancar per problemes estructurals ara fa dos anys però les reformes realitzades durant aquest temps permeten descobrir millor els objectes que s'hi exposen i conèixer tota mena de curiositats sobre la producció, la tècnica o la història d'aquests elements.

Unes sales, que s'han inaugurat aquest dissabte, i que es sumen a l'actual exposició permanent del Museu d'Art de Girona. Uns espais que suposen una ampliació de més de 200 metres quadrats de la secció permanent. El museu ja està organitzant i planificant visites guiades i activitats al voltant d'aquestes peces perquè els ciutadans puguin conèixer-les de més a prop i aprofundir en la seva història.

Mobiliari, ceràmica, vidre i art litúrgic

Des d'aquest dissabte, les visites a les col·leccions s'inicien amb una petita però significativa mostra de mobiliari procedent de tallers catalans del segle XVI fins al segle XXI. Caixe de núvia, arquimeses, calaixeres i un armari - tots ells procedents de tallers gironins- conformen aquest espai. Alguns dels objectes més destacats d'aquesta col·lecció és l'Arca de Joan d'Àustria', d'època gòtica, l'armari de noguera i boix del segle XVIII i un rellotge de caixa alta, de finals del segle XIX.

La ceràmica composa la part més àmplia del fons museístic i de les noves sales monogràfiques. Un conjunt complet que permet fer un recorregut per la història de la ceràmica catalana, des del segle XV fins al XX. Rajoles gòtiques, d'oficis, pats, escudelles decorades amb reflexos metàl·lics o verds són algunes de les peces incloses en aquesta secció. Destaca per la seva excepcional quantitat i procedència la terrissa de producció gironina. Els visitants poden veure un conjunt de plats i objectes d'ús domèstic que van ser produïts a la ciutat de Girona, a l'antic carrer de Canaders o dels Prats, al barri del Mercadal.

Per últim, els visitants també podran descobrir una col·lecció d'objectes de vidre d'entre els segles XVII i XVIII. En aquest àmbit també ressalten els vidres de producció catalana - sobretot de l'època d'esplendor del vidre català- però també s'hi poden trobar exemplars procedents de tallers castellans o llevantins. Ampolletes, vasos, copes, almorratxes o càntirs de bateig són només algunes de les peces més rellevants que s'hi poden trobar. El recorregut d'aquestes noves sales finalitza amb un espai dedicat als objectes litúrgics on cada element disposa de la seva explicació acurada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés