Publicado 03/05/2015 04:10

MUNICIPALS 2015: CiU defensa la gestió a l'escola de música mentre l'oposició li retreu falta de diàleg en la dimissió de la junta d

Roigé insisteix que quatre treballadors van marxar perquè no van voler renunciar a uns avantatges que no els corresponia per llei

Balaguer (ACN).-

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Balaguer consideren que la junta directiva de l'escola de música va dimitir a causa d'una mala gestió del consistori i per falta de diàleg per part de l'alcalde. Josep Maria Roigé (CiU), en canvi, assegura que "se'ls va explicar que no els hi preníem absolutament res". "Cobraven per treballar 1.650 hores però en feien 1.400 i havien de renunciar a part del sou", perquè, una llei estatal aprovada el juliol de 2012, obliga les administracions públiques a que "tots els treballadors tinguin les mateixes condicions". "Quatre treballadors de l'escola de música no ho van acceptar però la resta i els treballadors de les llars d'infants ho van entendre", ha recordat.El candidat d'ERC, Jordi Ignasi Vidal, assegura que l'escola de música no s'ha gestionat bé i que el problema encara existeix ja que l'equip actual no ha cobrat encara el 'plus' de direcció dels últims tres mesos. Des del grup d'ERC lamenten que es va proposar crear una nova comissió entre polítics, pares i mares i professors per buscar quin és el fil conductor que ha de tenir l'escola de música de cara al futur però que no s'ha fet. Pel que fa a l'augment de quotes, des d'ERC, van donar suport a la pujada ja que abans les famílies no pagaven ni el 20% del total. "Normalment els pares paguen un terç de la quota i actualment estan pagant, després de l'augment, un 32%", un punt per sota del terç i menys que el que es paga en altres municipis, ha assegurat.

El candidat del PP, Joan Maria Molins, en canvi, considera que no s'haurien d'haver apujat les quotes de l'escola de música a les famílies. Considera "excessiva" una pujada del 30% en dos anys i ha assegurat que part de la culpa d'aquest augment és de la Generalitat, que "no paga la seva part". Pel que fa al conflicte amb l'equip directiu de l'escola de música, Molins diu que no són els primers funcionaris que han vist perillar el seu lloc de feina. "L'alcalde actual té problemes personals amb molta gent perquè no sap tractar amb les persones", critica el popular.

Per la seva banda, el candidat del PSC, Carles Garcia, no entén perquè s'ha arribat a aquest enfrontament amb els treballadors. "Si s'arriba a aquests extrems és per manca de diàleg". Pel que fa a la possible reducció de plantilla que va plantejar l'alcalde cap a la meitat de la legislatura, tot i que finalment no es va dur a terme, Garcia recorda que a l'Ajuntament hi treballen 180 persones. "És més que suficient però no creiem que calgui reduir la plantilla ja que la ciutat s'ho pot permetre". "El que no es pot fer és ampliar la plantilla com ha fet l'alcalde, contractant tres assessors externs que s'han endut en quatre anys gairebé mig milió d'euros", denuncia.

De la mateixa manera pensa el candidat d'EUiA-ICV, Àlex Mezcua, que reflexiona que "si dimiteix una persona, es pot dubtar de qui és la culpa, però si dimiteix tota la junta directiva en bloc, és perquè la gestió de l'Ajuntament no ha estat la correcta". Pel que fa a la pujada de quotes, Mezcua considera no s'ha d'augmentar cap quota ni taxa als àmbits de l'educació, la sanitat ni la cultura. "Es podrien pujar taxes a les rendes altes i multinacionals, a qui la crisi els afecta en menor mesura", defensa.

L'actual alcalde i candidat a la reelecció per CiU, Josep Maria Roigé, defensa que la gestió ha estat bona ja que s'ha mantingut el personal funcionari, no s'ha augmentat plantilla per no augmentar costos però tampoc s'ha acomiadat ningú. Sobre el conflicte amb l'equip directiu de l'escola de música ha recordat que el juliol de 2012 una llei estatal obligava les administracions públiques que tots els treballadors havien de tenir les mateixes condicions; 22 dies de vacances i 4 dies personals. Tant a la llar d'infants com a l'escola de Música tenien un conveni (que quedava anul·lat amb la llei) gràcies al qual feien vacances durant tot el curs escolar: juliol, agost, Setmana Santa, Nadal... i l'única manera d'arreglar-ho era reduir el sou perquè treballaven menys hores. Feien 1.400 hores, en comptes de les 1.650 que fan la resta de treballadors municipals que cobraven el mateix.

"No els hi hem pres absolutament res. Tenien uns avantatges als quals havien de renunciar per llei", ha puntualitzat Roigé. L'alcalde, a més, ha lamentat que la junta directiva els va fer xantatge dimitint 15 dies abans perquè l'Ajuntament accedís a pagar les hores que no treballaven, però "no ho vam acceptar i ens vam espavilar per poder començar el curs". Roigé ha reconegut que l'equip directiu actual no cobra encara el plus de direcció perquè no hi havia partida pressupostària. "Amb el nou pressupost els hi pagarem el que està pendent", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés