Actualizado 04/10/2015 14:34

Més de 150 persones descobreixen edificis habitualment no visitables de Lleida de la mà del Col·legi d'Arquitectes

Els organitzadors consideren la iniciativa tot un èxit i volen donar-li continuïtat amb suport de les institucions públiques

Lleida (ACN).-

Més de 150 persones han descobert aquest cap de setmana edificis habitualment no visitables de la capital del Segrià de la mà de la demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes. La iniciativa porta per nom 'Arquitectour Lleida' i s'ha organitzat per primera vegada amb motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura, que és el 5 d'octubre. Ahir dissabte es va fer la primera ruta de paisatges domèstics centrada en habitatges i aquest diumenge l'itinerari de paisatges urbans ha passat per diferents punts alts de la ciutat. Els organitzadors consideren la iniciativa tot un èxit i volen donar-li continuïtat amb suport de les institucions públiques.En concret, aquest diumenge els 80 participants han sortit de la seu del Col·legi d'Arquitectes de Lleida i han visitat quatre punts més: l'edifici d'habitatges de l'avinguda Francesc Macià, 31 -construït el 1949 d'estil neoclàssic-; l'edifici d'habitatges i oficines Montepio - construït el 1945, el primer edifici en altura de la ciutat destinat a habitatges i que ha esdevingut una fita visual en el perfil de la ciutat; els edificis de Rambá d'Aragó, 14 -dos cossos d'edificis autònoms construïts entre el 1969 i el 1971 que van suposar una novetat del paisatge urbà dels primers anys setanta a la ciutat; i també la Catedral Nova, construïda entre el 1761 i el 1781, després que els borbònics convertissin la Seu Vella en caserna militar, d'estil barroc i amb tendència al classicisme academicista francès.

La ruta d'aquest dissabte, amb més de 70 participants, va incloure la Casa Melcior; l'immoble d'habitatges i despatx d'arquitectura de la rambla d'Aragó 5; l'edifici de La Caixa de l'avinguda Catalunya; el d'Escales de Sant Llorenç i el del carrer Cavallers 16-18.

Segons el president del Col·legi d'Arquitectes de Lleida, Víctor Pérez-Pallarès, l'esdeveniment vol donar visibilitat a l'arquitectura i els arquitectes i donar a conèixer els valors que fan singular l'arquitectura més actual. Alhora, Pérez-Pallarès remarca que és una manera de difondre la ciutat de Lleida, no només entre les persones que participen en les visites sinó també a través de les xarxes socials.

De fet, aquest dissabte van participar a l'Arquitectour quatre instagramers de Barcelona i Girona que junts sumen 270.000 seguidors, dels considerats 'influencers'. Per tant, segons el president del Col·legi, "la visibilitat i la divulgació de la ciutat i de l'arquitectura a la xarxa està garantida". Aquest diumenge un dels cinc grups que s'ha fet per seguir la ruta estava format també sobretot per instagramers. L'objectiu és fer una exposició amb una selecció de les millors fotografies que s'hagin penjat amb l'etiqueta de l'esdeveniment.

Precisament aquesta funció de divulgació de la ciutat és la que fa que el Col·legi d'Arquitectes demani la implicació de les administracions locals, Ajuntament de Lleida i Diputació, per poder garantir noves edicions de l'Arquitectour Lleida i ampliar-ne la difusió i els continguts. Pérez-Pallarès s'ha mostrat molt satisfet de la resposta en aquesta primera edició i ha remarcat que el 80% dels participants a les visites no són arquitectes, per tant, han aconseguit atraure persones no vinculades estrictament a la professió.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés