Actualizado 19/03/2015 16:19

El Maresme reivindica el pèsol autòcton

Agencia Catalana de Noticias
Foto: ACN

La 'perla verda' ha passat d'estar en perill d'extinció a arrossegar divuit pobles, 90 restaurants i 21 productors a les jornades gastronòmiques

Mataró (ACN).-

La comarca del Maresme té al llarg de l'any fins a vuit jornades gastronòmiques vinculades a productes autòctons, com el calamar, la maduixa, les cireres, el tomàquet, la mongeta o els bolets, però destaca per sobre de tots el pèsol, amb el permís dels vins de la DO Alella. Les varietats de més prestigi són la garrofal o floreta i en pocs anys ha estat un cultiu que ha passat d'estar en perill d'extinció a ser el producte de més tirada. Quan fa més de vint anys el pèsol del Maresme corria el risc de desaparèixer es va apostar per la seva promoció i avui les jornades gastronòmiques que giren al voltant de la 'perla verda' del Maresme arrossegues ja a divuit pobles, 90 restaurants i 21 productors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés