Publicado 17/11/2014 11:12

Maials confirma la reducció del 30% de la collita de l'oliva pel descans dels olivers de secà

La DOP Garrigues produirà aquest any oli d'excel·lent qualitat gràcies a les pluges de l'estiu i les bones temperatures

Maials (ACN).- Dues setmanes després d'haver iniciat la collita de l'oliva a la DOP Garrigues, la Cooperativa de Maials (Segrià) registra un 30% menys de producció a causa del descans que fan habitualment els olivers de secà després d'una temporada, l'any passat, d'alta producció. Aquest cap de setmana s'ha celebrat a la població la 17a. Fira de l'Oli Verd destinada a donar a conèixer aquest producte d'alta qualitat que s'elabora al sud del Segrià i a les Garrigues. La zona produirà aquest any un oli òptim per les pluges de finals d'estiu que juntament amb les temperatures suaus han donat una mida correcta a les olives. En total a Maials esperen arribar als 900.000 quilos d'olives, front l'1,2 milions del 2013.La reducció en quantitats de quilos respon a la minva productiva de la collita a les zones de secà, mentre que als camps on hi ha reg de suport, la producció es mantindrà. Aquesta situació serà extrapolable a altres termes municipals de la DOP Garrigues, segons ha explicat el president de la Cooperativa de Maials, Josep Segura. A nivell de Catalunya, en canvi, enguany es preveu que la collita superi en un 26% la de l'any passat.

Una fira de referència
La Fira de l'Oli Verd de Maials és un dels certàmens consolidats del sector agroalimentari perquè coincideix, la majoria d'anys, amb les primeres setmanes de collita de l'oliva. A partir d'ara desenes de poblacions celebraran fires i festes dedicades a l'oli verge extra. En el cas de Maials, segons Josep Segura, "l'increment constant de visitants mostra cada any l'interès pel producte de proximitat i qualitat". Segons el president de la Cooperativa "s'ha d'insistir i donar a conèixer el producte i les seves qualitats" perquè els ciutadans "sàpiguen reconèixer un producte de qualitat, natural 100%".

A la Fira de Maials hi han exposat empreses de gastronomia, maquinària agrícola i de tots els sectors econòmics del sud del Segrià, a més de les entitats i col·lectius socials i culturals de la població. Cada any s'hi venen uns 15.000 litres d'oli acabat de produir entre els 13.000 visitants que s'hi congreguen.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés