Publicado 28/06/2015 12:45

L'IRTA desenvolupa una tècnica de congelació que allarga la conservació del formatge fresc de 3 dies a un any

El sistema, que va néixer l'any 2013 amb la voluntat d'exportar recuits de drap, manté les propietats del producte i no utilitza additius

Girona (ACN).-

L'Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària (IRTA) ha desenvolupat una nova tècnica de congelació que permet allargar el període de conservació del formatge fresc de tres dies a un any. La fórmula, que ja s'ha patentat i es troba en la fase de preparació per la comercialització, permetrà exportar formatge fresc a qualsevol punt del món. La tècnic manté les propietats del producte tradicional i no utilitza additius. La idea va néixer ara fa dos anys buscant un procediment que permetés exportar recuits de drap, un tipus de mató tradicional de l'Empordà, a les comarques gironines. "El producte està pensat per restaurants de tot el món ", assenyala el principal investigador, Xavier Felipe.El projecte té el suport de la Generalitat a través de l'ajut Valtec d'ACCIÓ, que té com objectiu incentivar productes i activitats de valorarització de la tecnologia per fer-los arribar al mercat. L'investigador principal del projecte de l'IRTA, Xavier Felipe, ha detalla que la tècnica ja s'ha patentat i que estan preparant la fase de comercialització. Aquest procediment permetrà exportar formatge fresc arreu del món.

La idea va néixer el 2013 quan s'intentava buscar un procediment que permetés exportar recuits de drap. "La tècnica de congelació que hem desenvolupat és un procés físic i s'han determinat els paràmetres i les condicions que ha de presentar el formatge fresc per congelar-lo", assenyala. Segons detalla Felipe, no s'hi afegeixen additius i el formatge manté totes les seves propietats.

"Està pensat per a restaurants de tot el món", afegeix. La reconstitució es fa en menys de cinc minuts i, durant el procés, es pot afegir líquids o ingredients com mel, cafè o infusions per adaptar-lo a la cultura local de cada país.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés