Publicado 02/04/2015 10:42

L'Institut de Recerca Biomèdica de Girona obté dues beques per investigar l'esclerosi múltiple

Són 35.000 euros que permetran mantenir i potenciar algunes de les línies de recerca per millorar el coneixement, diagnòstic i tractament de la malaltia

Salt (ACN).-

Els estudis sobre l'esclerosi múltiple que desenvolupa el grup de Neurodegeneratives i Neuroinflamació de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), liderat pel doctor Lluís Ramió-Torrentà, han obtingut dues beques de recerca de la Fundació Genzyme i la Fundación Salud 2000. L'objectiu és millorar el coneixement, diagnòstic i tractament d'aquesta malaltia. L'esclerosi múltiple és la causa de discapacitat d'origen neurològic més freqüent entre adults joves d'entre 20 i 40 anys als països occidentals. És una malaltia crònica que afecta de forma important la qualitat de vida dels pacients i familiars que la pateixen, se'n desconeix l'origen i té una evolució difícil de pronosticar. Tot i que són projectes diferents, estan basats en una mateixa línia d'investigació: la recerca de biomarcadors moleculars implicats en el desenvolupament i pronòstic de la malaltia i la resposta terapèutica als fàrmacs que s'utilitzen per al seu tractament.  

Als pacients diagnosticats d'esclerosi múltiple se'ls fa una anàlisi de sang i de líquid cefaloraquidi per valorar l'existència i l'expressió d'unes determinades molècules, anomenades microRNAs, que poden associar-se a la diferent evolució clínica i radiològica que poden tenir aquests pacients. També s'estudia per què alguns pacients responen millor a determinats tractaments utilitzats en aquesta malaltia.  

La beca concedida per la Fundación Genzyme consta de 10.000 euros, mentre que la Fundación Salud 2000 atorga un total de 25.000 euros. Són beques competitives. La de la Fundación Salud 2000 es concedeix anualment al millor projecte a nivell de l'estat espanyol relacionat amb l'esclerosi múltiple.  

Aquests diners permetran continuar amb els projectes de recerca que es realitzen en el grup i mantenir l'equip de recerca en l'àmbit de laboratori. El grup està liderat pel doctor Lluís Ramió-Torrentà, que és investigador de l'IDIBGI i forma part del Servei de Neurologia - Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i l'Institut d'Assistència Sanitària, al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.  

L'IDIBGI (Institut d'Investigació Biomèdica de Girona), que té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta, es va crear el juliol de 2005 amb la finalitat de promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l'àmbit de les comarques de Girona.  

Amb aquesta finalitat, aglutina grups de recerca del Trueta, l'IAS, la Universitat de Girona, l'Institut de Diagnòstic per la Imatge, l'Institut Català d'Oncologia i l'Institut Català de la Salut a Girona.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés