Actualizado 14/04/2015 11:01

L'Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola, finalista al III Campionat d'Espanya de tapes per a gourmets

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El cuiner Jesús Moreno presenta la proposta 'Pa amb tomàquet i cervesa escumosa'

Peramola (ACN).-

L'Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola competirà al III Campionat d'Espanya de tapes per a gourmets 'Gourmetapa Estrella Galícia', que es celebra aquest dimarts i dimecres al recinte firal d'IFEMA Madrid, en el marc del XXIX Saló de Gourmets. La tapa que presentarà l'establiment hoteler urgellenc és 'Pa amb tomàquet i cervesa escumosa', creada per Jesús Moreno, cap de cuina de Can Boix. La proposta ha estat una de les 25 seleccionades arreu de l'estat espanyol. El jurat n'ha valorat l'originalitat, els ingredients utilitzats, la presentació i la territorialitat. Moreno ha manifestat que "la tapa vol ser quelcom representatiu de Catalunya, per això el pa amb tomàquet, i acompanyat per una cervesa".El concurs, III Campionat d'Espanya de tapes per a gourmets 'Gourmetapa Estrella Galícia', consisteix en elaborar una tapa que el producte principal sigui la cervesa Estrella de Galícia. Moreno ha explicat que per a la seva tapa ha elegit l'edició bàsica de la cervesa ja que "hem feia millor maridatge amb la tapa que he creat".

La tapa, diu Moreno, és quelcom típic de Catalunya. Un cruixent de pa amb tomàquet, amb un estofat de colomí que va dins el cruixent, amb salsa de wasabi, una punta d'espàrrec, una salsa de gambes i tot coronat amb l'escuma de cervesa. Moreno ha remarcat que "la part més complicada de la tapa ha estat fer l'escuma de cervesa, ja que m'ha costat fer que l'escuma mantingues la consistència durant una estona".

El concurs es celebra al saló gurmet de Madrid al pavelló de l'estrella Galicia. Durant el concurs els cuiners participants han d'elaborar 20 tapes, 5 pel jurat, 14 pel públic assistent i una per la premsa.

El guanyador del concurs s'endurà 2.000 euros. Els dos accèssits obtindran 1.000 euros cadascun, a més dels trofeus i diplomes corresponents. També es lliurarà un premi especial a la millor tapa cuinada amb la cervesa del patrocinador, dotat amb 1.000 euros i el pes del cuiner en cervesa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés