Actualizado 03/07/2015 14:45

L'Hotel Cala Jóncols posa en marxa una vinya pròpia que recupera la varietat autòctona del lledoner roig

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Es tracta de l'explotació més petita de Catalunya i s'ha plantat seguint un procés biodinàmica, un mètode que inclou un calendari astronòmic

Roses (ACN).-

L'Hotel Cala Jóncols, situat al bell mig del Cap de Creu, celebra el 60è aniversari inaugurant una vinya pròpia. En menys d'una hectàrea s'han plantat 4.000 ceps -els impulsors l'han batejat com 'la vinya més petita de Catalunya'- i recupera la varietat autòctona del lledoner roig que, tot i que habitualment se'n fa garnatxa, es farà servir per a vi blanc. Tot el procés s'ha fet a mà i de manera biodinàmica, el que significa que s'ha aplicat un mètode que inclou un calendari astronòmic a l'hora de plantar i veremar. Es preveu que en tres anys es pugui fer la primera verema (3.000 ampolles) i l'objectiu dels impulsors és construir un celler al mateix hotel per fer tot el procés a la vora del mar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés