Publicado 27/01/2015 15:09

L'exalcalde de Sant Cebrià i portaveu de CiU al Consell Comarcal, inhabilitat per un cas de prevaricació urbanística

El cas es remunta al 2007, quan Jaume Borrell i tres regidors més van autoritzar la celebració de banquets en una finca rústica

Sant Cebrià de Vallalta (ACN).-

L'Audiència de Barcelona condemna l'exalcalde de Sant Cebrià de Vallalta i actual portaveu de CiU al Consell Comarcal del Maresme i president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Jaume Borrell, a setze anys d'inhabilitació. La sentència ratifica la pena que en el seu dia va dictar un jutge d'Arenys de Mar per un cas de prevaricació urbanística. Els fets es remunten al 2007 quan l'equip de govern de llavors, liderat per Borrell, va autoritzar la celebració de banquets en una finca rústica no urbanitzable. També estan condemnats tres regidors més d'aquell govern, tots de CiU. A dia d'avui, el restaurant que va ser origen de la polèmica ja té legalitzada i normalitzada la seva situació.Jaume Borrell, Josep Missé, Maria Teresa Llongariu, i Pedro Vegas, tots ells regidors de CiU a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, hauran de deixar els seus càrrecs. L'Audiència de Barcelona els ha condemnat a setze anys d'inhabilitació per un delicte contra l'ordenació del territori i prevaricació.

Són els quatre únics regidors que té CiU al consistori, que ara haurà de refer el grup municipal per complet. A més, Borrell és també portaveu de la federació nacionalista a la comarca i ostenta el càrrec de president del Consorci de Promoció Turística del Consell Comarcal.

Una cinquena persona, qui va ser regidor d'ERC quan van passar els fets, Francesc Roig, ha estat absolt. El jutjat d'Arenys de Mar que va instruir el cas en primera instància havia previst també una condemna de vuit anys d'inhabilitació per a Roig, que ara queda sense efecte.

El cas es remunta a l'any 2007 quan l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta va autoritzar com a festes privades la celebració de diversos banquets en una finca que en aquell moment constava com a rústica i no urbanitzable. Aquestes autoritzacions les va validar el consistori a través de les juntes de govern tot i saber, diu el tribunal, que eren "il·legals".

Actualment el negoci de restauració existent en aquesta finca té legalitzada la seva situació. Per al tribunal, però, això no exonera ni l'alcalde ni la resta de regidors encausats, que anys enrere, diu la sentència, van cometre un "frau de dret amb arreglament de la normativa".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés