Actualizado 19/11/2015 11:18

Les primeres botelles de sake produït a Tuixén sortiran el març del 2016

Seda Líquida produirà tres tipus de sake anomenats Kru, Núvol i Kristall

ACN

Josa i Tuixén.-Les primeres botelles de sake que l'empresa Seda Líquida (Kinu no shizuku) produirà a Tuixén (Alt Urgell) sortiran de la bodega el març del 2016, segons ha confirmat el productor, Antonio Campins, a l'ACN. Campins ha explicat que la bodega està preparada per a començar a produir i que ara mateix "estem a l'espera que ens arribi l'arròs ja sec des del Japó". Un cop arribi l'arròs, ha puntualitzat el productor, es començarà la fermentació que durà uns 50 dies, "si comencem al gener pel mes de març ja podrem degustar les primeres ampolles". La bodega, anomenada Seda Líquida, elaborarà tres tipus de sake anomenats, Kru, Núvol i Kristall. Campins assegura que "si surt bé, seran tres sakes de màxima qualitat, del tipus junmai daiginjo".

Polir l'arròs al 50 per cent, això es deixar el nucli amb tot el midó, rentar-lo, remullar-los, escórrer l'arròs, coure'l al vapor, afegir aigua i dos ferments, un per a transformar el midó en sucre i un altre el sucre en alcohol, deixar-lo que fermenti 50 dies i filtrar-lo. Aquest, ha explicat Campins, és el procés que ha de seguir l'arròs per a transformar-se en sake.Campins ha manifestat que "s'utilitza arròs d'alta qualitat portat de Japó i polit al 50 per cent quan normalment per fer sake es poleix al 45 per cent, això farà que sigui un sake de màxima qualitat". En aquest sentit ha afegit que no s'afegirà cap tipus de sucre ni d'alcohol perquè el sake que es produirà serà de gama alta.Seda Líquida produirà tres tipus de sake; de la bodega de Tuixén sortirà un sake anomenat Kru (muroka nama genshu): de màxima qualitat i expressió, poc filtrat, sense pasteuritzar ni diluir, de gust molt suau tot i l'alta graduació alcohòlica. El Núvol (nigori): un sake no filtrat, que portarà sòlids d'arròs i que per tant tindrà tot el gust del cereal. I un últim tipus anomenat Kristall (junmai shu): filtrat, clarificat i transparent, serà la qualitat suprema dels premium.El sake és una beguda alcohòlica que té el grau de beguda nacional al Japó on s'utilitza en multitud de celebracions i esdeveniments. Japó també n'és el principal productor i consumidor i només en països com els Estats Units, amb una colònia japonesa molt gran, es produeix sake. Seda Líquida, serà la primera bodega fora de Japó i Estats Units que produirà sake. Campins compta amb el suport i el recolzament tècnic de la principal bodega elaboradora de sake de Japó, Hakutsuru.Per a produir sake es necessita unes condicions especials, com una temperatura baixa i una qualitat de l'aigua molt alta. Campins manifesta que aquest és un dels elements més importants en la producció del sake a part de l'arròs, és necessitat 8 litres d'aigua per un d'arròs.La idea de Campins és fer una producció baixa, de entre 5.000 i 10.000 ampolles de 0,72 litres, de un sake de molta qualitat que es distribuiria per Catalunya i l'estat espanyol i una part molt petita s'exportaria a Japó.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés