Actualizado 17/09/2015 09:20

Les estacions de Renfe de Sitges i Vilanova i la Geltrú acumulen una vintena d'atacs vandàlics en poc més de tres mesos

Els desperfectes s'han produït sistemàticament als accessos secundaris i han suposat una despesa de 17.000 euros

Vilanova i la Geltrú (ACN).-

Des del mes de juny, les estacions de tren de Vilanova i la Geltrú i Sitges (Garraf) han acumulat 17 atacs vandàlics. Les destrosses s'han produït a les maquines validadores dels accessos secundaris, al cantó oposat a l'entrada principal. Els autors trenquen les portes de les màquines i sovint bloquegen el mecanisme per on s'introdueix el bitllet, de manera que en algunes ocasions la màquina queda oberta, amb el pas alliberat per accedir gratuïtament. Si es dóna aquesta situació, però, Renfe tanca l'accés fins que repara les màquines. Fins ara, la companyia ha hagut de destinar 17.000 euros a arreglar els desperfectes. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets per esbrinar qui són els autors.L'estació de Vilanova i la Geltrú ha registrat vuit casos de vandalisme a l'accés sud des del mes de juny, mentre que a Sitges -on l'accés secundari està ubicat a la part superior-, la situació s'ha repetit fins a nou vegades. Així ho han confirmat fonts de Renfe a l'ACN, que han explicat que a les dues estacions hi ha càmeres de vigilància, que han permès recollir imatges amb les quals han tramitat la denúncia policial.

D'aquesta manera, tant la companyia ferroviària com els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar si les destrosses sempre les provoquen les mateixes persones i si els atacs de Vilanova i Sitges estan relacionats. Fonts policials han assegurat que la unitat d'Investigació i la de Seguretat Ciutadana està estudiant la situació.

Tot i l'existència de les càmeres de seguretat, Renfe lamenta que els atacs i desperfectes s'hagin convertit en una qüestió recorrent. Per frenar-ho, els agents de seguretat tenen ordres d'intensificar la presència en aquests punts. Les mateixes fonts de la companyia han admès, però, que les bretolades no es produeixen en una franja horària concreta, i això en dificulta el control. Alhora, recorden que els agents de seguretat que han de controlar aquest punt han de supervisar totes les instal·lacions, i això impedeix un control permanent 'in situ'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés