Publicado 05/07/2015 19:19

L'empresa catalana 3D Biomedics desenvolupa un sistema que permet la impressió en 3D de reproduccions d'òrgans i ossos

La tecnologia reprodueix fidelment una imatge captada en un TAC o una ressonància magnètica

Barcelona (ACN).-

L'empresa catalana 3D Biomedics ha desenvolupat un sistema informàtic que permet la impressió en 3D d'un òrgan o d'un os d'una persona o un animal a partir de la imatge d'un TAC o d'una ressonància magnètica. D'aquesta manera, s'obté una reproducció física exacta que facilita a un cirurgià, per exemple, preparar una operació mèdica, ja que el pot mesurar, tallar o modificar. 3D Biomedics és un dels deu projectes que han participat en la 4a edició del Programa Empenta, impulsat per la Generalitat a través d'Acció -l'agència per a la competitivitat de l'empresa-, Esadecreapolis i Esade. Es tracta d'un pla d'acompanyament per accelerar projectes empresarials de base tecnològica.La companyia, formada per si enginyers i metges, va començar a treballar en aquest projecte el 2012. Segons assegura la investigadora Djamila Olivier, per a un cirurgià no és el mateix un model virtual que tenir una reproducció fidel a les mans.

Tot comença amb un escaneig del pacient, a través del TAC o ressonància magnètica, després es reconstrueix perquè un ordinador generi un model virtual que posteriorment s'imprimirà en 3D. "Nosaltres hem desenvolupat el sistema que permet passar de la imatge a la reproducció impresa, i de moment treballem amb traumatologia i ortopèdia, cardiologia, maxil·lofacial i cirurgia plàstica", explica Olivier.

La investigadora contextualitza aquest projecte "en la onada de modernització del sector de la salut i el boom de les impressores 3D". De fet, també està pensat perquè els estudiants de medicina puguin substituir l'ús de cadàvers en els seus processos acadèmics i comptin amb reproduccions d'òrgans o ossos que els permetin analitzar patologies o anatomies concretes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés