Publicado 29/05/2015 05:08

L'Associació Alba de Tàrrega impulsa un projecte pilot per treballar l'educació alimentària a les escoles

'Juguem amb la piràmide' planteja una sèrie de tallers destinats a donar a conèixer als infants la importància del menjar saludable a través de l'estimulació dels sentits

Tàrrega (ACN).-

L'Associació Alba de Tàrrega ha impulsat un projecte pilot per treballar l'educació alimentària a les escoles. Aquest mes de maig s'ha iniciat a l'Escola Maria Mercè Marçal de Tàrrega sota el nom de 'Juguem a la piràmide' i consisteix en una sèrie de tallers destinats a donar a conèixer als infants la importància del menjar saludable a través de l'estimulació dels sentits. El projecte, elaborat per l'àrea de salut de l'Associació Alba, va guanyar una de les Beques Educar Menjant que dóna la Fundació Jaume Casademunt.El projecte compta amb diferents sessions on a través del joc i de l'estimulació dels sentits (el gust, la vista, l'oïda, el tacte i l'olfacte), els infants descobreixen nous aliments, les seves propietats i característiques i aprenen el plaer de menjar de manera saludable.

Aquest projecte es va pensar principalment per aplicar-lo amb nens i nenes amb discapacitat de l'Escola Alba, infants amb qui es treballa especialment l'estimulació multisensorial. El resultat va ser tant positiu que es va pensar en adaptar-lo també a infants d'altres escoles. A través del servei Quàlia que gestiona diferents menjadors escolars s'ha començat a treballar a l'Escola Maria Mercè Marçal de Tàrrega com a prova pilot amb 18 nens i nenes de 8 a 9 anys com una activitat més de l'espai de lleure del menjador.

'Els infants es diverteixen i aprenen jugant. Amb els ulls tapats, per exemple, estan més predisposats a provar alguns aliments que a priori rebutjarien. Han descobert que hi ha molts tipus de cereals com el mill o l'avena, o verdures que normalment no mengen a casa com la remolatxa o el fonoll. També hem introduït el concepte de producte de temporada o de proximitat i la importància de la dieta saludable', explica Rosa Meià, una de les responsables del projecte.

De moment el resultat de la prova pilot està sent molt satisfactori i s'espera que a partir del curs vinent es comenci a impulsar a la resta de menjadors escolars que gestiona Quàlia. No es descarta també que s'afegeixi dins l'oferta de tallers escolars que impulsa el servei, entre els que hi ha el taller de galetes a l'obrador El Rosal, o el de 'Pintant amb els artistes' amb les persones del Centre Ocupacional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés