Publicado 11/03/2015 18:18

L'alcalde de Terrassa qualifica de "presa de pèl" les mesures anunciades per la Generalitat en matèria d'habitatge

Terrassa (ACN).-

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha qualificat de "presa de pèl" les noves mesures que aquest dimarts va anunciar la Generalitat en matèria d'habitatge. Ha afegit que "beneficia més als bancs que a les famílies a les que se suposa que vol protegir" i que "la majoria de les mesures anunciades ja estaven contemplades per normatives anteriors, però pràcticament no s'han posat en marxa perquè requereixen grans inversions". Ballart ha fet aquestes consideracions després de reunir-se amb el director general d'Habitatge del Ministeri de Foment, Juan Van-Halen, a qui també li ha reclamat una "major implicació" en la problemàtica de l'habitatge.Ballart s'ha reunit amb Van-Halen aquest dimecres a Madrid i li ha exposat la situació "d'emergència social" que viu Terrassa. L'alcalde ha lamentat "la paradoxa, repetida a moltes ciutats catalanes, que mentre calen recursos per a solucionar les necessitats d'habitatge de moltes famílies, les societats municipals d'habitatge es trobin amb problemes de finançament" i per això li ha reclamat que ajudi aquestes societats.

Pel que fa al decret llei de mesures urgents en matèria d'habitatge que va explicar aquest dimarts el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, Ballart ha afirmat que dues de les mesures que s'han anunciat com a punts forts ja estan recollides a la Llei del dret a l'habitatge. Es tracta del dret de tanteig i retracte, és a dir, la prioritat de la Generalitat i els ajuntaments per comprar pisos buits i l'obligació d'execució d'obres per rehabilitació a aquests pisos, amb la possibilitat que les obres les faci l'administració subsidiàriament.

L'alcalde ha dit que aquestes mesures no només no són noves sinó que "no són especialment bones" ja que creu que el fet que l'administració compri els pisos dels bancs beneficia sobretot als mateixos bancs, i que el mateix passa amb l'execució subsidiària de les obres de rehabilitació per part dels ajuntaments o de la Generalitat. "El banc només guanya amb aquestes mesures i tot l'esforç l'ha de fer l'administració", ha dit. Ballart ha qüestionat també la utilitat del registre de pisos buits que contempla el decret ja que ha alertat que si la inscripció és voluntària "la iniciativa està abocada al fracàs".

Tot i les crítiques, ha valorat positivament la consideració de col·lectiu prioritari pels ajuts als lloguer als residents en pisos objecte d'una execució hipotecària que hi segueixin vivint en lloguer social, per evitar el risc d'un possible doble desnonament. "Aquesta sí és una mesura nova i útil, tot i que caldrà veure la dotació pressupostària que es destina a aquests ajuts", ha apuntat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés