Publicado 10/12/2015 17:25

L'Ajuntament de Sabadell farà una auditoria ciutadana sobre el funcionament de la ciutat els darrers vuit anys

ACN

Sabadell.-L'Ajuntament de Sabadell encetarà una auditoria ciutadana sobre el funcionament de la ciutat els darrers dos mandats, és a dir, els darrers vuit anys. Amb aquest procés participatiu vol conèixer la percepció que la població té de la corporació i saber com milloraria tot allò que creu que cal canviar. Aquesta auditoria vol crear "un mecanisme de control ciutadà permanent per tal de millorar la gestió pública", ha explicat el govern municipal. El procés farà especial incís en la relació de la institució amb la població, la rendició de comptes i gestió dels recursos públics i propostes de millora i temes que preocupen a la ciutadania. Amb aquest objectiu es crearà una comissió de seguiment formada per especialistes en l'àmbit de l'administració publica, així com de ciutadans que hi vulguin col·laborar. En les properes setmanes aquesta comissió es reunirà per començar a establir el calendari de treball.

La regidora de participació de l'Ajuntament, Glòria Rubio, ha assegurat que l'auditoria és molt important amb el "compromís de transparència" del govern i ha afirmat que volen aconseguir un ajuntament "totalment obert a la participació real". "L'auditoria ens mostrarà la percepció que té la ciutadania sobre les pràctiques que s'han dut a terme en els darrers anys i, alhora ens permetrà millorar i decidir entre tots cap a on volem anar", ha declarat. El procés analitzarà els darrers vuit anys a la ciutat, sota la governança del PSC, primer amb Manuel Bustos com a alcalde i després amb Joan Carles Sànchez. La primera fase de l'auditoria consistirà en la creació de l'equip tècnic i la comissió de seguiment, prevista per abans de Nadal; la segona serà la de prediagnosi anticipada que es farà a través d'una enquesta per conèixer els temes que els ciutadans consideren importants en cada àmbit de treball. La tercera fase, del 28 de febrer al 24 d'abril, serà la diagnosi i les propostes de canvi a través de diferents trobades en temes com cultura, educació, esports, espai públic, serveis socials, habitatge i ocupació. En aquesta fase també s'obrirà un espai de reflexió online per a les persones que no puguin anar a les trobades. Per últim, hi haurà una quarta fase de conclusions del procés que està prevista per a finals de maig. En aquesta part s'elaboraran les conclusions i els resultats de l'auditoria ciutadana. En aquest sentit, el govern s'ha compromès a elaborar un document, que presentaria durant la tardor del 2016, d'impactes on es donin respostes a les propostes de millora o observacions que es duguin a terme en les conclusions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés