Actualizado 08/10/2015 14:57

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa un pla de xoc per "orientar" 2.000 persones que porten més de dos anys a l'atur

L'objectiu és incrementar les possibilitats d'inserció al mercat de treball d'aquest col·lectiu, que representa un 27% de l'atur a la ciutat

Barcelona (ACN).-

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un pla de xoc per "orientar i formar" 2.000 persones que porten més de dos anys a l'atur. Segons el consistori, l'objectiu de la mesura és millorar la competitivitat d'aquestes persones, que representen un 27% de l'atur a la capital catalana, i incrementar les seves possibilitats de feina. D'aquestes persones, més del 80% són majors de 45 anys. El procés de captació de participants es farà durant els propers 6 mesos i a partir de mitjans d'octubre està previst que s'organitzin entre tres i quatre sessions informatives cada setmana per donar a conèixer el pla a candidats potencials, que seran derivats directament pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).Durant les properes setmanes s'acolliran al programa els primers participants, però no serà fins el segon trimestre de 2016 que s'hauran incorporat les 2.000 persones previstes. Així doncs, els últims candidats inscrits finalitzaran el procés d'acompanyament i formació el mes de desembre de 2016.

Aquest pla de xoc, que gestionarà Barcelona Activa, s'estructura en tres parts complementàries: assessorament personalitzat, formació i suport en el procés de recerca de feina. Així, cada participant farà 6 sessions personalitzades amb un 'coach' expert en orientació laboral que l'ajudarà a planificar un itinerari formatiu i a dissenyar un pla d'acció per a la inserció. La previsió és que aquestes trobades individuals es facin un cop al mes per tal de poder fer un seguiment de l'usuari al llarg de tot el procés.

200 hores de formació

A més, es preveu que, en conjunt, cada participant cursi un mínim de 200 hores de formació repartides entre activitats destinades a millorar els seus coneixements en un àmbit específic, com també entre aquelles enfocades a treballar competències transversals. En aquest sentit, hi haurà tres models de formació: d'una banda, activitats de curta durada sobre capacitació tecnològica, desenvolupament professional i recerca de feina que s'imparteixen a diferents equipaments de Barcelona Activa, com ara el Cibernàrium o Porta22.

D'altra banda, es dissenyarà una oferta de cursos de formació professionalitzadora que duraran entre 80 i 150 hores i s'estructuraran segons els següents sectors d'activitat: comerç i oci; administració i finances; construcció, rehabilitació i manteniment; serveis a les persones; TIC; logística i transport; indústria. I, per últim, també es recorrerà a l'oferta formativa ja existent al mercat per poder derivar a aquelles persones amb un perfil especialitzat que requereixin ampliar o dotar-se de coneixements nous més específics, segons apunta l'Ajuntament.

El consistori ha indicat que en paral·lel al llarg del procés s'acompanyarà i es donarà suport als usuaris en el procés de recerca de feina. En aquest sentit, comptaran també amb els recursos i programes de Barcelona Activa per a la inserció laboral, així com també amb la cartera de serveis per a emprenedors de l'agència municipal ja que l'autoocupació pot ser una sortida professional per a alguna d'aquestes persones.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés