Publicado 03/09/2015 19:15

La innovació cultural, protagonista de les Jornades Professionals de la 18a Fira Mediterrània de Manresa

La Llotja es complementarà amb més de 200 reunions ràpides, presentacions de projectes i trobades sectorials

Manresa (ACN).-

La Fira Mediterrània de Manresa continuarà sent un important nucli de trobada professional i, per això, del dijous 15 d'octubre al dissabte 17 s'hi duran a terme jornades, 'showcases', estands i reunions del sector cultural. En aquesta ocasió, les jornades professionals, que es duran a terme dijous i divendres, tindran com a 'leitmotiv' la innovació cultural. Al llarg de deu sessions s'abordaran les potencialitats de la cultural en els àmbits social, patrimonial, urbanístic, econòmic i comunitari, amb la presència de nombrosos referents estatals i internacionals. Una altra de les activitats de la Llotja seran els 'seep datings', unes trobades ràpides entre operadors i enguany se'n faran més de 200.Quant a les jornades professionals, dijous serà una jornada especialment internacional, en què es parlarà de projectes artístics d'intervenció social a l'estranger i de la relació entre la cultura popular i la participació ciutadana. A la tarda, diversos projectes escènics catalans presentaran les seves experiències. És el cas de Jordi Oriol, el Palau de la Música, Lluís Danès, Tombs Creatius, Magí serra & Marçal Ramon i Teatre Nu.

El divendres serà un dia centrat en dos temes: el màrqueting cultural i l'emprenedoria. Les jornades arrencaran amb propostes innovadores com el fenomen dels festivals d'arts inclusives o Cabal Musical, un projecte d'emprenedoria musical a la franja Besòs de Barcelona. Després, les jornades posaran el focus al màrqueting cultural, amb una conferència sobre com relacionar-se amb els públics i com aquest es gestiona en els grans equipaments i esdeveniments culturals. A la tarda, diversos emprenedors culturals explicaran els seus projectes: Píndoles (Festival de Microteatre fora del teatre), Tuescena, Startit, Rebobinart Plataforma Cultural i Glownet. L'especialista en emprenedoria en el món de l'art Nir Hindi (Israel) oferirà, a més, una ponència sobre el tema.

Per altra banda, al llarg dels tres dies d'activitat, els professionals podran escoltar uns quants grups que presentaran els seus 'showcases', càpsules artístiques pensades específicament per facilitar el contacte entre compradors i venedors. Enguany oferiran concerts de 30 minuts al pati del Museu els artistes Maria Arnal & Marcel Bagés, Davide Salvado, Gökhan Sürer, Pau Figueres i Vox Bigerri.

Una altra de les activitats de la llotja són els 'speed datings', que han gaudit de molt bona salut en les darreres edicions. Aquestes trobades ràpides entre operadors comptaran amb la presència de directors artístics de festivals i equipaments d'àmbit internacional.

Presentacions de projectes

La Llotja de la Fira ha inclòs dins la seva programació les presentacions de projectes, presentacions breus i informals de productes culturals, projectes i serveis professionals que esdevenen trobades d'intercanvi entre professionals. Dins aquesta secció, un total de 10 empreses, entitats i institucions parlaran durant dissabte 17 d'octubre d'alguns dels seus projectes: el Museu de la Mediterrània, If barcelona, el portal web infoculturapopular.cat, el Grup Enderrock, l'Associació Artística Triskel, la Federació d'Ateneus de Catalunya, El Sidral, l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICEC) i el CultSurfing.

Nucli de treball en xarxa

Al llarg del cap de setmana, la Fira acollirà sis trobades de connexió professional, com el II Wine'n Fest Forum, que congregarà prop de 50 festivals provinents d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica, que estan relacionats amb el folk i les músiques del món. També se celebraran dues jornades: una jornada formativa per a responsables de grup de consumidors de material pirotècnic, i una jornada de professionals de les arts inclusives i comunitàries. A més, s'han organitzat les trobades de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, COFAE (Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado español) i l'Espai A, plataforma de programadors dels Ateneus de Catalunya.

Una altra mostra del treball en xarxa que té lloc dins de la Fira és l'International Networking Meeting, un dinar informal dins del marc de la Fira en què participen una selecció de programadors estatals i internacionals al costat d'una selecció d'artistes catalans. Per primera vegada, la Fira Mediterrània n'organitzarà dues: una el 19 de setembre a Barcelona, amb una selecció d'artistes de música actuants a la Fira que es trobaran amb membres de l'European Forum of World Wide Music Festivals; i un altre el 16 d'octubre, dins del marc de la Fira, en què una selecció de companyies d'arts escèniques i música es trobaran amb programadors presents a la Fira Mediterrània.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés